14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΓεροβασίλη σε ΕΛ.ΑΣ.: «Προστατέψτε το κύρος της Αστυνομίας»

Γεροβασίλη σε ΕΛ.ΑΣ.: «Προστατέψτε το κύρος της Αστυνομίας»

Την εντολή «προστατέψτε το κύρος της Αστυνομίας» έδωσε η Ολγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αστυνομικούς διευθυντές, με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να ζητά απόλυτη ετοιμότητα.
Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς εντείνονται τα μέτρα φύλαξη πιθανών στόχων λόγω των ευροεκλογών 2019 και της υπόθεσης με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και μετά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές στη Βουλή.
Τηλεδιάσκεψη είχε την περασμένη Τετάρτη η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, με όλους τους αστυνομικούς διευθυντές της χώρας, στο πλαίσιο της οποίας δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.
«Προστατέψτε το κύρος της Αστυνομίας» φέρεται να είπε η Ολγα Γεροβασίλη, σύμφωνα με πληροφορίες. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν σχέδια και μέτρα, αλλά πρέπει να εφαρμοστούν με υπευθυνότητα για να μην υπάρξουν άλλα παρατράγουδα.
Ο αρχηγός της αστυνομίας κάλεσε τους διευθυντές να διατηρούν σε απόλυτη ετοιμότητα τις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς τα επιτελεία φοβούνται κλιμάκωση των επιθέσεων.
Σε εξέλιξη είναι άλλωστε η ΕΔΕ που αρχηγός για την επίθεση στη Βουλή, την περασμένη Τρίτη. Η ΕΔΕ ανατέθηκε σε αντιστράτηγο με την εντολή να έχει ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών.
Σημειώνεται ότι παρότι τα μέτρα ασφαλείας έξω από τη Βουλή είχαν ενισχυθεί μετά από έγγραφο που είχε υποβληθεί από την Ασφάλεια της Βουλής και τις εκτιμήσεις για πιθανή επίθεση, άγνωστοι έφτασαν μέχρι τον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου και εκτόξευσαν μπογιές και καπνογόνα.
Ο αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος έκανε το βράδυ της Τρίτης, αυτοψία στο κέντρο της Αθήνας, όπου πέρασε με τα πόδια όλα τα εκλογικά κέντρα των κομμάτων και των υποψηφίων δημάρχων, για να επιθεωρήσει προσωπικά τις αστυνομικές δυνάμεις. Συναντήθηκε τυχαία με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και είχαν μια σύντομη συνομιλία.
Τον αρχηγό στην περιοδεία του συνόδευαν ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος, με τον πρώτο βοηθό του υποστράτηγο Γιώργο Ψωμά και τον διευθυντή Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Γιώργο Κανέλλο.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ