Στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας στο Μεσσαρά Κρήτης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 20 Μαΐου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Μια ακόμα σημαντική οδική υποδομή απέκτησε η Κρήτη, καθώς το περασμένο Σάββατο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκε στην κυκλοφορία το νέο οδικό τμήμα από την Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες και Μεσαρά του κάθετου άξονα Ηράκλειο – Μοίρες, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων.
Το έργο που κατά την τελευταία επίσκεψη του στην Κρήτη είχε επισκεφθεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει χαρακτηρισθεί από το σύνολο των φορέων του νησιού ως πολύ μεγάλης σπουδαιότητας τόσο για την περιοχή της Μεσαράς όσο και για όλο το νησί, δεδομένου ότι η χρονική διάρκεια της διέλευσης του δρόμου μειώνεται κατά 15 λεπτά, η απόσταση κατά περίπου 5 χιλιόμετρα, ενώ με το έργο εξασφαλίζονται ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας. Η κίνηση των οχημάτων από το Ηράκλειο προς Μεσαρά θα γίνεται πλέον μέσω του νέου κυκλικού κόμβου στην είσοδο του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας προς Μοίρες, ενώ από Μοίρες προς Ηράκλειο θα γίνεται μέσω του Ισόπεδου Κόμβου στην περιοχή Καστελίου Μοιρών.
«Οπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα παραδίδεται σε κυκλοφορία στους πολίτες της Κρήτης ένα έργο που η μελέτη του είχε γίνει πριν το 2000, με απίστευτες καθυστερήσεις, δυσκολίες, ολιγωρίες, με αστοχίες στη μελέτη και στον σχεδιασμό του. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους συνέδραμαν για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Είναι ένας άθλος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από τη διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου που ήταν πάνω από το έργο για να λύσουν και τεχνικά και συμβατικά προβλήματα -από την κοινοπραξία των εργοληπτών που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να ολοκληρωθεί το έργο» τόνισε μιλώντας για το έργο ο Υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης.
Ακόμα αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης στην Κρήτη, όπως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και ο νέος Βόρειος Οδικός Αξονας.
Απάντηση Χρ. Σπίρτζη στον Κυρ. Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ
Παράλληλα, κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις που έκανε από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι η ΝΔ σαν κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο του Βόρειου Οδικού Αξονα από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία.
Οπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί γιατί όλα αυτά τα χρόνια η ΝΔ δεν είχε δώσει ούτε μελέτες για τον ΒΟΑΚ.
Ακόμα, για να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευσή του ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα. Και αυτό προϋποθέτει ότι θα είναι μαζί του ο Ελληνικός λαός.
Μάλλον έχει αστοχήσει και σε αυτή του την πρόβλεψη».