20.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ«Μια Αγάπη Ανέφικτη» στις κινηματογραφικές αίθουσες

«Μια Αγάπη Ανέφικτη» στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πέντε ταινίες και μία επανέκδοση, αυτή του αριστουργηματικού «Αλεξάντερ Νιέφσκι», του Αϊζενστάιν, βγαίνουν απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει εμφανώς το γαλλικό δράμα «Μια Αγάπη Ανέφικτη», της Κατρίν Κορσινί, ενώ από κοντά ακολουθούν το τρίτο μέρος της σκληρής περιπέτειας «John Wick: Κεφάλαιο 3», με τον Κιάνου Ριβς και το απολαυστικό ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη, «Sugartown – Για μια Χούφτα Ψήφους», με το οποίο ολοκληρώνεται η τριλογία για τη διάσημη πλέον Ζαχάρω. Επίσης, προβάλλεται το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ της Μαργκαρέτε φον Τρότα, «Μπέργκμαν: Ενας Αιώνας», αλλά και η αδιάφορη κωμωδία «Μια Απίθανη Σχέση», με την Σαρλίζ Θερόν.
«Μια Αγάπη Ανέφικτη»
(«Un Amour Impossible») Δραματική ταινία, γαλλικής και βελγικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Κατρίν Κορσινί, με τους: Βιρζινί Εφιρά, Νιλς Σνάιντερ, Κοραλί Ρασιέρ κ.α.
Προσοχή: Ο τίτλος της ταινίας είναι παραπλανητικός. Κι αυτό γιατί δεν έχει να κάνει, όπως πολλοί θα σκεφτούν, με ένα γαλλικό αισθηματικό δράμα, αλλά με μία σκληρή ταινία που βάζει στο επίκεντρό της μια γυναίκα, απ’ αυτές που χαρακτηρίζουμε «κλασικό θύμα» και η οποία περνά τα πάνδεινα από έναν άντρα, αριστοκρατικής καταγωγής που μπορεί να αγαπήσει μόνο τον εαυτό του και να καταστρέψει όσους και ειδικότερα όσες είναι δίπλα του.
Η ιστορία τοποθετείται σε μία επαρχιακή πόλη της κεντρικής Γαλλίας, στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, όπου μία απλή, αλλά όμορφη, κοπέλα γνωρίζεται με ένα γοητευτικό γόνο αριστοκρατικής οικογένειας, μορφωμένο, επηρεασμένο από τα βιβλία του Νίτσε, τον οποίο έχει παρερμηνεύσει, όπως συνέβη με εκατομμύρια ανθρώπους, κάτι που ένιωσε η ανθρωπότητα και με τους ναζιστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ