18.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΝτόρις Ντέι, μια αξιολάτρευτη σταρ

Ντόρις Ντέι, μια αξιολάτρευτη σταρ

Η Ντόρις Ντέι που πέθανε την Δευτέρα στην Καλιφόρνια, σε ηλικία 97 ετών, από επιπλοκές πνευμονίας, θα μείνει στη μνήμη για το τραγούδι «Que sera sera», μια παγκόσμια επιτυχία που της επέτρεψε να συνδυάσει τους δύο μεγάλους άξονες της καριέρας της: το τραγούδι και τον κινηματογράφο, στους οποίους διακρίθηκε και τιμήθηκε με δύο αστέρια στη «Λεωφόρο της Δόξας» στο Χόλυγουντ.
Η ξανθιά Αμερικανίδα ήταν 34 ετών το 1956, όταν ο Αλφρεντ Χίτσκοκ της δίνει τον συγκινητικό ρόλο μιας μάνας της οποίας το παιδί απήχθη από κατασκόπους που έρχονταν από το κρύο στην κλασική του ταινία «O Ανθρωπος που γνώριζε πολλά». Στο πλευρό του Τζέιμς Στιούαρτ και του Ντανιέλ Ζελέν η Ντόρις Ντέι υποδύεται έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της: αυτόν μιας διάσημης τραγουδίστριας που ερμηνεύει το «Que sera sera» μεγαλόφωνα, για να ειδοποιήσει τον γιό της ότι η ώρα της απελευθέρωσης πλησιάζει.
Το κομμάτι που υπογράφουν ο Τζέι Λίβινγκστον και ο Ρέι Εβανς κερδίζει το Οσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού.
Λατρεύτηκε από το κοινό
Παρά τις κάπου 40 ταινίες στις οποίες έπαιξε και την λατρεία του κόσμου προς το πρόσωπό της, η Ντόρις Ντέι δεν θα πάρει κανένα Οσκαρ.
Η εικόνα της χαρούμενης συμπαθητικής γειτόνισσας που εξέπεμπε δεν θα προσελκύσει τους κριτικούς του κινηματογράφου και η ίδια θα περιοριστεί σε ένα «Γκράμι» για την καριέρα της στο τραγούδι, έχοντας στο ενεργητικό της 650 τραγούδια και σχεδόν 20 δίσκους.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ