Αύριο ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision με τη συμμετοχή της Ελλάδας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 13 Μαΐου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ.
Αύριο Τρίτη θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός, την Πέμπτη 16 Μαΐου ο δεύτερος και το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τελικός του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.
Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2 και από το κανάλι υψηλής ευκρίνειας της ΕΡΤ, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.
Η Ελλάδα εμφανίζεται στη 16η θέση του πρώτου ημιτελικού, με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι «Better Love», το οποίο έχει γράψει μαζί με τον Ελληνα τραγουδοποιό Leon of Athens και τον τραγουδοποιό σκωτσέζικης καταγωγής David Sneddon, ενώ πρώτη, στον ίδιο ημιτελικό, θα εμφανιστεί η Τάμτα με το τραγούδι «Replay», εκπροσωπώντας την Κύπρο.
Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση των δύο ημιτελικών και του τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.
Τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής στον τελικό θα ανακοινώσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας του metal rock Gus G, Κώστας Καραμητρούδης.
Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς, έχει ως εξής:
Α’ Ημιτελικός, Τρίτη 14 Μαΐου
Κύπρος
Μαυροβούνιο
Φινλανδία
Πολωνία
Σλοβενία
Τσεχία
Ουγγαρία
Λευκορωσία
Σερβία
Βέλγιο
Γεωργία
Αυστραλία
Ισλανδία
Εσθονία
Πορτογαλία
Ελλάδα
Αγιος Μαρίνος
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ