22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕλληνικά καθαριστικά που προστατεύουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Ελληνικά καθαριστικά που προστατεύουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Παντρεύοντας στην επωνυμία της το ελληνικό ρήμα «εγκρίνω», με την αγγλική λέξη για το πράσινο χρώμα («Green»), η βορειοελλαδική εταιρεία «Egreeno», με έδρα το Κιλκίς, φιλοδοξεί να τοποθετήσει στις αγορές ανά τον κόσμο τα καθαριστικά προϊόντα της, κατά 93% μέσο όρο φυτικά και φυσικά, τα οποία έχουν ως στόχο την προστασία της υγείας του ανθρώπου, της φύσης και του περιβάλλοντος.
Ολα ξεκίνησαν το 2015, όταν ο τριανταεξάχρονος σήμερα χημικός μηχανικός, απόφοιτος της σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γκουλέτσας, περίμεναν μαζί με τη σύζυγό του το πρώτο τους παιδάκι, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Ξαφνικά, άρχισαν να με απασχολούν θέματα που μέχρι τότε δεν με ενδιέφεραν, όπως η υγεία του παιδιού μου, αλλά και η δική μου ως γονιός. Θέλαμε με τη γυναίκα μου, ό,τι χρησιμοποιούμε εμείς και το παιδί μας να είναι 100% υγιεινό και ασφαλές. Από την αγάπη μας, λοιπόν, για την φύση και το παιδί μας, που σήμερα είναι δύο, με το δεύτερο να είναι μόλις ενός μηνός, προέκυψαν το καλοκαίρι του 2018 τα προϊόντα Egreeno. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σειρά αγνών φυσικών απορρυπαντικών, με ιδιαίτερα πρόσθετα φυτικά συστατικά και καινοτόμα χαρακτηριστικά», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Γιατί Egreeno;
Σύμφωνα με τον τριανταεξάχρονο εμπνευστή της «Egreeno», η σειρά των καθαριστικών προϊόντων περιλαμβάνει τα απορρυπαντικά με άρωμα, τα οποία περιέχουν υποαλλεργικά αρώματα και αιθέρια έλαια της ελληνικής φύσης και τα απορρυπαντικά χωρίς άρωμα, τα οποία είναι ιδανικά ειδικά για μωρά και άτομα με αλλεργίες. Συγκεκριμένα, οι έξι διαφορετικοί κωδικοί που κυκλοφορούν, με και χωρίς άρωμα, είναι τα: υγρό πλυντηρίου ρούχων, μαλακτικό ρούχων, υγρό πιάτων, υγρό καθαρισμού χεριών, πολυκαθαριστικό γενικής χρήσης και καθαριστικό δαπέδου και επιφανειών.
Οπως εξήγησε ο ίδιος, τα καθαριστικά Egreeno περιέχουν εξαιρετικά υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης, από 90% έως και 99%, με μέσο όρο το 93%, γεγονός που τα καθιστά απορρυπαντικά αφενός φιλικά για την ανθρώπινη υγεία και αφετέρου γρήγορα βιοδιασπώμενα και πολύ οικολογικά.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Γκουλέτσα, τα προϊόντα Egreeno, δεν περιέχουν αμφιλεγόμενες ουσίες (SLES, SLS, COCODEA, φοινικέλαιο κ.α.) που περιέχονται στην συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων απορρυπαντικών και είναι από τα ελάχιστα απορρυπαντικά στην ελληνική αγορά που δεν έχουν καμία επισήμανση, καμία προειδοποίηση και καμία ένδειξη για προφύλαξη, σύμφωνα με τις οδηγίες του γενικού χημείου του κράτους και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Παράλληλα, όπως επισήμανε, τα άοσμα καθαριστικά Egreeno δεν περιέχουν καμία αρωματική ουσία, και για αυτό είναι ιδανικά για μητέρες με μωρά, για άτομα με αλλεργίες και ατοπική δερματίτιδα, αλλά και για χώρους εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ είναι καθαριστικά Vegan/Cruelty-Free (πιστοποιημένα από την P.E.T.A.) και έχουν πρόσθετα φυτικά συστατικά και αιθέρια έλαια, χαρακτηριστικά της ελληνικής γης με θαυματουργικές ιδιότητες.
Ερωτηθείς για το κόστος τους, είπε ότι «δεν είναι απαγορευτικό», και τόνισε πως πρόκειται για δραστικά απορρυπαντικά με συμπυκνωμένη υποαλλεργική σύνθεση και με τη χρήση τους επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή καθαριότητα, με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα, «άρα ουσιαστικά το κόστος είναι πιο οικονομικό τελικά έναντι των συμβατικών».
Η ανάπτυξη των πωλήσεων της σειράς Egreeno οφείλεται στις προωθητικές ενέργειες της εταιρείας, «αλλά, κυρίως, στην, στόμα με στόμα, φήμη των προϊόντων μας. Είναι φοβερά ενθαρρυντικό να έχουμε επαναληπτικές παραγγελίες και πολύ θετικές κριτικές από πελάτες μας που δοκίμασαν τα απορρυπαντικά egreeno, ενθουσιάστηκαν και τα πρότειναν και σε άτομα του κοντινού τους περιβάλλοντός».
Το καταναλωτικό κοινό, πλέον «δείχνει έμπρακτα το έντονο ενδιαφέρον του για προϊόντα που αφενός σέβονται την υγεία του και το περιβάλλον και αφετέρου είναι οικονομικά, εφόσον είναι συμπυκνωμένα και αποτελεσματικά», επισήμανε. Οπως τόνισε, η εταιρεία δέχεται παραγγελίες στο eshop του site της [egreeno.gr] και τηλεφωνικά στο 2343032591 και σημείωσε, «έχουμε παραγγελίες από την Φαρκαδόνα μέχρι τη Σύρο, Ανδρο, Μύκονο και Κέρκυρα και εννοείται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των προϊόντων μας, σε άνω του 70%, αποστέλλεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».
Εξαγωγές προ των πυλών
Σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με υποψήφιους πελάτες των προϊόντων Egreeno σε Βαλκάνια και Κύπρο βρίσκεται η εταιρεία, ενώ «εκτιμώ ότι εντός του τρέχοντος έτους θα ευοδωθούν και οι συζητήσεις που κάνουμε με υποψήφιους πελάτες σε Γαλλία και Ισραήλ».
Οσον αφορά στην ελληνική αγορά, όπως επισήμανε ο κ. Γκουλέτσας, «στόχος μας είναι να κάνουμε την σειρά Egreeno και τις αρχές που αυτή πρεσβεύει, δημοφιλείς και διαδεδομένες στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Δεν θέλουμε να είναι εξειδικευμένα προϊόντα μόνο για λίγους που ενδιαφέρονται για την φύση και την υγεία τους. Σκοπός μας είναι να γίνουν η νέα τάση στον καθαρισμό του σπιτιού των Ελλήνων».
Πρόσθεσε ότι «σύντομα θα ξεκινήσουμε το project του refill των άδειων συσκευασιών. Αυτό το zero waste project που σχεδιάζουμε προβλέπει την επιστροφή των άδειων μπουκαλιών από τους πελάτες μας πίσω στις εγκαταστάσεις μας, ώστε να γεμίζονται και να χρησιμοποιούνται ξανά. Θα γλιτώσουμε έτσι από μεγάλο όγκο σκουπιδιών και θα εξοικονομηθούν πόροι της φύσης και χρήματα».
Σε ορφανοτροφείο στην Τανζανία το 3% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις «Egreeno»
Το 3% των εσόδων της σειράς απορρυπαντικών Egreeno προσφέρεται στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία «ΤΟΜ», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας «καθένας που θα τα αγοράζει και θα τα χρησιμοποιεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι συνεισφέρει στην προσπάθεια των Αλέκου και Ναυσικάς, δύο Ελλήνων που έχτισαν από το μηδέν το ορφανοτροφείο στη μακρινή περιοχή της Αφρικής».
«Η αποστολή μας, ως εταιρεία και ως ιδρυτές της, είναι απλή: να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Οπου μπορούμε και όπως μπορούμε. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επιστρέφουμε πίσω στους ανθρώπους το καλό και την αγάπη που λαμβάνουμε. Οταν γνώρισα τον Αλέκο και την Ναυσικά, δεν μπορούσα να μείνω ασυγκίνητος μπροστά σε αυτό το έργο αγάπης. Για αυτό και το 3% των καθαρών εσόδων μας από τις πωλήσεις της σειράς απορρυπαντικών Egreeno, το προσφέρουμε, με την καρδιά μας, στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία «ΤΟΜ». Είναι μια πράξη που πραγματοποιούμε όλοι μαζί, εμείς που επιλέγουμε Egreeno», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Αλέκος και η Ναυσικά, «αυτοί οι δύο Ελληνες από την Κατερίνη, έκαναν αυτό που οι πιο πολλοί από εμάς δεν θα τολμούσαν ποτέ. Αφησαν την άνεση της χώρας μας και πήγαν στην μακρινή Τανζανία για να φτιάξουν, από το μηδέν, με αμέτρητες δυσκολίες, ένα ορφανοτροφείο. Οταν τους γνωρίσαμε και τους ακούσαμε να μιλάνε με τόσο ενθουσιασμό για το δύσκολο, αλλά και καρποφόρο έργο που πραγματοποιούν στην Τανζανία, δεν μπορούσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι μπροστά σε τόση ανιδιοτελή αγάπη. Σκεφτήκαμε με την γυναίκα μου ότι επιτέλους μπορούσαμε και εμείς να υποστηρίξουμε με κάποιον τρόπο τα παιδιά της Αφρικής και να γίνουμε συνεργοί σε κάτι θαυμάσιο που γίνεται τόσο μακριά από την δική μας καθημερινότητα. Ετσι, αποφασίσαμε το 3% των καθαρών εσόδων μας από τις πωλήσεις της σειράς απορρυπαντικών Egreeno, να το προσφέρουμε στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία «ΤΟΜ». Και είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή την επιλογή μας γιατί ξέρουμε ότι κάτι ελάχιστο από το δικό μας και το δικό σας περίσσευμα, πάει για να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις των συνανθρώπων μας σε μια περιοχή που υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη», υπογράμμισε.
Επισημαίνεται ότι την εταιρεία του την δημιούργησε ο κ. Γκουλέτσας στην εξοχή του νομού Κιλκίς, στην καταπράσινη πεδιάδα δίπλα στον Αξιό ποταμό το 2010, σε οικόπεδο της οικογενείας του, που πρώτα αφορούσε σε κλωστοϋφαντουργική επιχείρηση. Η ενασχόλησή του δε με τα καθαριστικά, προέκυψε από το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου βρίσκονται δίπλα σε «άφθονο νερό», αλλά και από «την αγάπη μας για τη φύση. Τα καθαριστικά απορρυπαντικά μας δεν παράγουν απόβλητα», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο ίδιος θυμάται ότι όταν «έκλεισε η επιχείρηση του πατέρα μου και με δεδομένο ότι δεν υπήρχαν δουλειές λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά και επειδή δεν ήθελα να φύγω στο εξωτερικό, αναγκάστηκα να διερευνήσω τις επιλογές μου και να ενεργοποιήσω κάθε κύτταρο καινοτομίας που διέθετα. Ξεκινήσαμε την επιχείρηση με τα συμβατικά απορρυπαντικά «Axion» μπετονάκι-μπετονάκι και παρά τις μεγάλες δυσκολίες δεν το έβαλα κάτω. Εμεινα πιστός στο όραμά μου», είπε.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2010, μέχρι και το καλοκαίρι του 2018, η εταιρεία του κ. Γκουλέτσα παρήγαγε αποκλειστικά και μόνο συμβατικά, κοινά απορρυπαντικά, για οικιακή και επαγγελματική χρήση, «είτε με την δική μας ετικέτα είτε φασόν με ιδιωτική ετικέτα (P.L.), μεγάλων πελατών, κυρίως αλυσίδων super market και χονδρεμπόρων».
Σήμερα, η εταιρεία παράγει 20 παλέτες ημερησίως προϊόντα Axion και Egreeno και εντός του καλοκαιριού θα διπλασιάσει την δυναμική της, αφού επένδυσε ποσό ύψους 100.000 ευρώ (50% ιδία κεφάλαια και 50% με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ), για την αγορά ειδικού εξοπλισμού, που θα της το επιτρέπει. Συνολικά, η εταιρεία απασχολεί 18 άτομα και αποτελεί 100% ελληνική εταιρεία.
Ελενα Αλεξιάδου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ