21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΕισαγωγή του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Εισαγωγή του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Παππάς: Το VAR θα συμβάλλει να ασχολούμαστε λιγότερο με τις αποφάσεις των διαιτητών και περισσότερο με το θέαμα

Οι υπογραφές για τη νέα εποχή με VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο «έπεσαν» το πρωί της Πέμπτης (9/5) στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Τη σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου» με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ (VAR) υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι κομμάτι της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής, η οποία ακουμπάει όλες τις πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας. Η εθνική ψηφιακή στρατηγική είναι μία συμπαγής στρατηγική, είναι μία στρατηγική, η οποία φροντίζει να διαχέονται νέες τεχνολογίες στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία με τρόπο δίκαιο» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και προανήγγειλε περαιτέρω βήματα, τα οποία θα βοηθήσουν συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα.
Αναλυτικά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης που θα κάνει πραγματικότητα τη χρήση του Video Assistant Referee σε όλα τα γήπεδα της Super League από τη νέα αγωνιστική περίοδο:


«To Video Assistant Referee θα βοηθήσει το πιο λαοφιλές άθλημα να γίνει ακόμη πιο όμορφο, θα βοηθήσει τον Ελληνα φίλαθλο να ασχολείται λιγότερο με τις αποφάσεις του διαιτητή και περισσότερο με το θέαμα. Είναι ένα έργο που αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου του μετασχηματισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ένα πρώτο δείγμα.
Κλείνοντας, θέλω να υπογραμμίσω ότι το έργο, τη σύμβαση του οποίου υπογράψαμε σήμερα, είναι ένα πρώτο βήμα για τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω βήματα, τα οποία θα βοηθήσουν συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα: να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες, ώστε μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών να αυξήσει την αξιοπιστία του. Να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ως προϊόν, ως θέαμα και ως τρόπος αναψυχής για όλους μας».
Παρόντες στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου που προηγήθηκε της υπογραφής ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Στέλλιος Ράλλης, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), Βαγγέλης Γραμμένος. Τις εταιρείες που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν το έργο, Medialuso και ΙnDigital, εκπροσώπησαν οι Φερνάντο Χοσέ ντε λα Φουέντε και Κώστας Ρούπτσος, αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ