20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΧάλκινο πανευρωπαϊκά για την Ελλάδα σε υλικές στερήσεις

Χάλκινο πανευρωπαϊκά για την Ελλάδα σε υλικές στερήσεις

Σχεδόν το 17% των Ελλήνων γνώρισε σοβαρές υλικές στερήσεις το 2018, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat που κατατάσσει τη χώρα μας ανάμεσα στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά πληθυσμού που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε βασικά έξοδα στην ΕΕ.
Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες, των οποίων ο πληθυσμός βιώνει σοβαρές υλικές στερήσεις, σύμφωνα με την Eurostat.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το 2018, η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα μεταξύ εκείνων με τα μεγαλύτερα ποσοστά υλικών στερήσεων (16,7%). Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφει η Βουλγαρία με 20,9% και δεύτερη έρχεται η Ρουμανία.
Από την άλλη, τα μικρότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Σουηδία (1,1% το 2017), το Λουξεμβούργο (1,2% το 2017) και η Ολλανδία (2,4%).
Η συγκεκριμένη έρευνα της Eurostat εξετάζει κατά πόσο οι άνθρωποι σε μια χώρα μπορούν να καλύψουν οικονομικά τις πιο απαραίτητες ή επιθυμητές ανάγκες για μια επαρκή ζωή: Δηλαδή, να πληρώνουν εγκαίρως λογαριασμούς, να διατηρούν ζεστό το σπίτι τους, να αντιμετωπίζουν απροσδόκητα έξοδα, να τρώνε κρέας (ή ψάρι) τακτικά, να μπορούν να πάνε διακοπές για μία εβδομάδα, να έχουν τηλεόραση, πλυντήριο, αυτοκίνητο και τηλέφωνο.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ