24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΠως θα γίνει η χορήγηση της μόνιμης 13ης σύνταξης

Πως θα γίνει η χορήγηση της μόνιμης 13ης σύνταξης

Εξηγώντας πώς θα γίνει η χορήγηση της μόνιμης 13ης σύνταξης συνολικού κόστους 800 εκ. ευρώ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο ότι είναι ως εξής:
Για συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 100% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Για συντάξεις από 501 έως 600 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 70% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Για συντάξεις από 601 έως 1000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 50% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Και για τις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 30% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Η 13η σύνταξη θα καταβληθεί εντός του μήνα και ο σχεδιασμός είναι να καταβάλλεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.
Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου συνοδεύτηκε από μια έκρηξη νέων θέσεων εργασίας
Ερωτηθείσα σχετικά και μιλώντας για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, είπε ότι αυτή η αύξηση συνοδεύτηκε από μια έκρηξη νέων θέσεων εργασίας και διαψεύστηκε παράλληλα η προσέγγιση περί εσωτερικής υποτίμησης που έλεγε ότι η συρρίκνωση των μισθών θα ενίσχυε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της οικονομίας.
Είπε επίσης σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία και για το 2020 και πως όμως πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι, εφόσον επουλωθούν οι πληγές της κρίσης με μια κυβέρνηση που έχει αυτό το προοδευτικό πρόσημο, εν συνεχεία σε συνθήκες κανονικότητας αυτό το ζήτημα του καθορισμού του κατώτατου μισθού θα πρέπει να επιστρέψει στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους και να καθορίζεται με εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Σημείωσε ότι πραγματικό μέτρο ενίσχυσης μισθού είναι αυτό που παρουσίασε ο πρωθυπουργός (σ.σ. επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και νέων εργαζομένων μέχρι 25 ετών με ποσοστό 80% τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο ενώ για νέους εργαζόμενους έως 29 ετών η επιδότηση προσδιορίζεται στο 25% εφόσον πρόκειται για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης). Υπογράμμισε δε ότι αυτό το μέτρο αυξάνει αυτόματα τον καθαρό μισθό του εργαζόμενου και δημιουργεί κίνητρο για προσλήψεις.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ