15.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΟι ΗΠΑ θα προσφέρουν κίνητρα στον Στρατό της Βενεζουέλας για να στραφεί...

Οι ΗΠΑ θα προσφέρουν κίνητρα στον Στρατό της Βενεζουέλας για να στραφεί κατά του Μαδούρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να προσφέρουν νέα, πρόσθετα κίνητρα στις Eνοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας προκειμένου αυτές να συνταχθούν με την αντιπολίτευση και να ανατρέψουν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς πρόκειται να προσφέρει την Τρίτη νέα κίνητρα στον στρατό της Βενεζουέλας προκειμένου να στραφεί εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανέφερε το Reuters τη Δευτέρα, επικαλούμενο έναν ανώτερο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.
Σε μια ομιλία του στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Πενς θα προειδοποιήσει επίσης ότι η Ουάσινγκτον θα μπορούσε σύντομα να επιβάλει κυρώσεις σε 25 επιπλέον δικαστές στο ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο τον υπάλληλο με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα προσφέρει επίσης βοήθεια στους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τη Βενεζουέλα και ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας σε μια πολιτική μετάβαση, σύμφωνα με το Reuters.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Χουάν Γκουάιδο έκανε άλλη μια προσπάθεια να ανατρέψει τον συνταγματικά εκλεγμένο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, καλώντας τους πολίτες της Βενεζουέλας και τον Στρατό να βγουν στους δρόμους και να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Ωστόσο, ο Μαδούρο δήλωσε ότι οι διοικητές όλων των περιφερειών και ζωνών άμυνας επιβεβαίωσαν την πλήρη πίστη τους στις νόμιμες αρχές της χώρας.


Στις 30 Απριλίου, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι τα θεσμικά όργανα της Βενεζουέλας πρέπει να υποστηρίξουν τον Γκουάιδο, προκειμένου να απαλλαγούν από τις επιβληθείσες κυρώσεις.
Εν μέσω των γεγονότων που το Κάρακας χαρακτήρισε ως αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον επανέλαβε ότι «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» σε σχέση με τη Βενεζουέλα, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον ελπίζει σε μια ειρηνική πολιτική μετάβαση.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζει να εξετάζει τις στρατιωτικές επιλογές της και ήδη επεξεργάζεται μια σειρά από νέες δέσμες κυρώσεων που στοχεύουν την Αβάνα και τη Μόσχα για τις «αποσταθεροποιητικές» δραστηριότητές τους στη Βενεζουέλα, ανέφερε ο ιστότοπος Free Beacon, επικαλούμενος τον ειδικό εκπρόσωπο των ΗΠΑ Eλιοτ Eιμπραμς.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ