18.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ7ο Ετήσιο Συνέδριο για την Αμυνα και την Ασφάλεια

7ο Ετήσιο Συνέδριο για την Αμυνα και την Ασφάλεια

Για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνουν το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. το ετήσιο συνέδριο EXPOSEC-DEFENSEWORLD, με τίτλο «Καθορίζοντας μια σύγχρονη στρατηγική άμυνας και ασφάλειας», την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε: «Σε μια περίοδο που η Ελλάδα εμφανίζεται αναβαθμισμένη, τόσο γεωπολιτικά όσο και γεωοικονομικά, η ανάγκη για τον καθορισμό μιας σύγχρονης στρατηγικής Αμυνας και Ασφάλειας αποτελεί αναμφισβήτητη προτεραιότητα. Η αμφισβήτηση του status quo στο Αιγαίο, η διαχείριση της ενεργειακής ασφάλειας και των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρόσφατες τριμερείς Συνεργασίες που προωθεί η χώρα μας αποτελούν προκλήσεις και δημιουργούν προσδοκίες για βαθύτερες συμμαχίες και αμυντική θωράκιση της Ελλάδας».
Τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου είναι:

  • Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο ρόλος της Ελλάδας στην προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή
  • Επενδύσεις υψηλής αξίας μέσω παραγωγικών συνεργειών
  • Στρατηγική Εσωτερικής Ασφάλειας στην πράξη
  • Πολιτική μετανάστευσης: Η αναγκαιότητα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης με βάση το διεθνές δίκαιο
  • Κίνδυνοι, απειλές και προκλήσεις του κυβερνοχώρου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ