«Αρωμα Ελλάδας» στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 15 Απριλίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Με τη συμμετοχή πάνω από 30.000 αθλητών από όλο τον κόσμο, ξεκίνησε σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, τον οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες θεατές, αψηφώντας τις έντονες βροχοπτώσεις. Στο Μαραθώνιο συμμετείχαν 8 δρομείς από την Ελλάδα και δεκάδες Ελληνες ομογενείς.
Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης είναι ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους Μαραθώνιους στον κόσμο και το πιο προβεβλημένο αθλητικό γεγονός της Βοστώνης, της επονομαζόμενης «Αθήνας της Αμερικής». Ξεκίνησε το 1897, ένα έτος μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στους οποίους η αμερικανική ομάδα εκπροσωπήθηκε σχεδόν αποκλειστικά από την Αθλητική Ενωση της Βοστώνης (ΒΑΑ).
Ενας διεθνής Μαραθώνιος με έντονο ελληνικό χαρακτήρα
Ο Μαραθώνιος ξεκινάει από την πόλη του Hopkinton της Μασαχουσέτης. Εκεί εγκαινιάστηκε, προ έτους, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας, σχολικό συγκρότημα με την ονομασία «Μαραθώνας», προς τιμήν της ιστορικής τοποθεσίας που έλαβε χώρα η Μάχη του Μαραθώνα.
Στο πρώτο μίλι από το σημείο εκκίνησης έχει τοποθετηθεί άγαλμα που αναπαριστά τον Ελληνα ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη να υποδεικνύει στον Στυλιανό Κυριακίδη, τον θρυλικό νικητή του Μαραθωνίου του 1946, το δρόμο προς τη νίκη. Ο Κυριακίδης, μετά την ηρωική του νίκη, συγκέντρωσε τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για το χειμαζόμενο ελληνικό πληθυσμό, χρησιμοποιώντας τη νίκη του για να στρέψει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί, το 1920, η νίκη στο Μαραθώνιο της Βοστώνης άλλου ενός Ελληνα, του δρομέα Πέτρου Τριβουλίδη.
Την Πέμπτη, 11 Απριλίου, στο Κυβερνείο της Βοστώνης, με συμμετοχή του δημάρχου της Βοστώνης, Marty Walsh, του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Michael Dukakis, του προξενικού Σώματος, εκλεγμένων αντιπροσώπων, επιφανών ομογενών και πάνω από 400 ατόμων, πραγματοποιήθηκε η τελετή παρουσίασης στεφανιών από την Ελλάδα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *