Νέα τροπή στο ναυάγιο του Αγία Ζώνη 2: Με εκρηκτικά βούλιαξαν το πλοίο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 12 Απριλίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Σε δολιοφθορά οφείλεται τελικά το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου μέσα στο Σαρωνικό κόλπο, που ρύπανε τις ακτές της Αττικής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Γλυφάδα το 2017.
Νέα τροπή στην υπόθεση του ναυαγίου του Αγίου Ζώνη 2 στη Σαλαμίνα δίνει το πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έχει συμπεριληφθεί στην ογκώδη δικογραφία της Εισαγγελίας Πειραιά.
Στο πόρισμα των 330 σελίδων, όπως μετέδωσε το athina984.gr, αναφέρεται πως το πλοίο βύθισε βόμβα, η οποία είχε τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά του δεξαμενόπλοιου και συνεπώς πρόκειται για δολιοφθορά και όχι για ναυτικό ατύχημα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ίδια εκτίμηση με το ΕΜΠ κατέληξε και το Γ’ Ανακριτικό Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων.
Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2017, ένα μικρό δεξαμενόπλοιο, το Αγία Ζώνη ΙΙ, βυθίστηκε στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό κόλπο. Το δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε, ενώ σε αυτό επέβαιναν μόλις δύο από τα συνολικά έντεκα μέλη του πληρώματός του.
Η πετρελαιοκηλίδα ρύπανε τις ακτές της Αττικής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Γλυφάδα. Απαγορεύτηκε το κολύμπι στις γύρω παραλίες έως ότου καθαριστούν πλήρως από το πετρέλαιο.
Πηγή Sputniknews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *