Ιδρυση Διεθνούς Οργανισμού Αθλητισμού και Τουρισμού με έδρα την Αθήνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 14 Απριλίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Με την υιοθέτηση της κοινής δήλωσης για την ίδρυση Διεθνούς Οργανισμού Αθλητισμού και Τουρισμού με έδρα την Αθήνα, ολοκληρώθηκε στη Βηρυτό η πρώτη Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Λιβάνου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργου Κατρούγκαλου, της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Λιβάνου, Ζεμπράν Μπασίλ, συζητήθηκαν οι προοπτικές τριμερούς συνεργασίας σε σειρά τομέων, με έμφαση στον τουρισμό, τις εμπορικές σχέσεις και την εκπαίδευση. Οι τρεις υπουργοί αποφάσισαν, όπως γίνεται γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, την κατάρτιση συγκεκριμένων προγραμμάτων στους τρεις τομείς ενόψει της συνάντησης κορυφής των τριών μερών στην Κύπρο. Τέλος, από κοινού με τους υπουργούς Τουρισμού των τριών χωρών, υπέγραψαν κοινή δήλωση για την ίδρυση Διεθνούς Οργανισμού Αθλητισμού και Τουρισμού με έδρα την Αθήνα.
Μιλώντας από το βήμα του επιχειρηματικού φόρουμ των τριών χωρών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τριμερούς υπουργικής συνάντησης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας να ενισχύσει τις σχέσεις της με τον Λίβανο και έστειλε μήνυμα στους Λιβανέζους και ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της γεωργίας και της σύγχρονης τεχνολογίας.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα που μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου NNA, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας ανάμεσα στον Λίβανο, την Ελλάδα και την Κύπρο, για να αναβιώσει ο «Δρόμος του Μεταξιού». Στο ίδιο μήκος κύματος, από το ίδιο βήμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι η τριμερής συνεργασία θα ενισχύσει εξίσου τους πολιτικούς δεσμούς, ανανεώνοντας την κυπριακή δέσμευση για ενίσχυση των σχέσεων με τον Λίβανο σε όλα τα επίπεδα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης του επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας – Λιβάνου – Κύπρου που φιλοξενήθηκε στη Βηρυτό από το λιβανέζικο επιμελητήριο, βρίσκεται η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών τους δεσμών και ειδικότερα των επιχειρηματικών και επενδυτικών δεσμών. Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, συμμετέχουν από τον Λίβανο ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου, Χασάν Μραντ, ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών, Μοχάμεντ Σουκάιρ, καθώς και ο επικεφαλής του Κυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *