24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«1869 - 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ - 150 ΧΡΟΝΙΑ»

«1869 – 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ – 150 ΧΡΟΝΙΑ»

Η εξέλιξη κινείται στις ράγες του ΟΣΕ

Φέτος, το 2019, οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι συμπληρώνουν και εορτάζουν τα 150 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυσή τους. Ισως, σήμερα, πολλά πράγματα φαντάζουν απλά και δεδομένα. Ομως η Ελλάδα του 1869, είχε μόλις βγει από έναν εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο και ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος κατεστραμμένη.
Μπορείτε να φανταστείτε όταν το 1869 οι σιδηρόδρομοι μετέφεραν ανθρώπους, αγαθά και υποδομές στην καθημερινή ζωή ή όταν στις μεγάλες ιστορικές περιόδους της πατρίδας, όπως οι πόλεμοι, η εσωτερική και η εξωτερική μετανάστευση.
Η αντιμετώπιση της έλλειψης εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας, ήταν η πρώτη προτεραιότητα της. Το αυτοκίνητο δεν είχε εφευρεθεί ακόμα και οι μεταφορές και συγκοινωνίες γινόντουσαν με ανθρώπους, ζώα και κάρα σε χωμάτινους δρόμους.
Σε αυτό το περιβάλλον, η εμφάνιση του σιδηροδρόμου ήταν μια μεγάλη επανάσταση! Τότε, ο σιδηρόδρομος ήταν το μόνο γρήγορο, μαζικό και κυρίως αξιόπιστο μέσο μεταφοράς.
Ταυτόχρονα, φέρνουν κοντά διαφορετικές κουλτούρες και αντιλήψεις, επηρεάζοντας τις σχέσεις των ανθρώπων.
Σήμερα, ο ΟΣΕ πρωτοστατεί στη νέα ανάπτυξη, με τεχνολογία αιχμής την νέα ηλεκτροκίνηση και την πολιτική συνδυασμένων μεταφορών σε διεθνές δίκτυο.


Η συμπλήρωση των 150 χρόνων, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία, για να προβληθούν τα μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ελληνικών Σιδηροδρόμων που τους καθιστούν το πιο αγαπημένο μέσο μεταφοράς.
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό
Τρεις μεγάλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα:

  • ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, 12 Απριλίου, μια εκδήλωση με επίκεντρο τους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους και τους πρωταγωνιστές του, τους εργαζόμενους αλλά και τους Συλλόγους Φίλων σε όλη την Ελλάδα.
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΤΟΝΤΑ, 8 Μαΐου, θεμελίωση και εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ελληνικών Σιδηροδρόμων.
  • ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΜΕΤΡΟ, 1-10 Μαΐου, ένα 10ήμερο ανάδειξης της ιστορικής διαδρομής και της φωτεινής προοπτικής των Ελληνικών Σιδηροδρόμων.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ