23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΟσο αυξάνει η αϋπνία, τόσο μειώνεται η συμμετοχή στις...εκλογές

Οσο αυξάνει η αϋπνία, τόσο μειώνεται η συμμετοχή στις…εκλογές

Διάφοροι παράγοντες «συνωμοτούν» για να μην πάνε οι άνθρωποι να ψηφίσουν, όταν φθάσει η ώρα. Μια νέα αμερικανο-γερμανική επιστημονική έρευνα φέρνει στο φως έναν μάλλον αφανή τέτοιο παράγοντα: την αϋπνία και την εξαιτίας της κούραση.
Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η αϋπνία, που εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας στις ανεπτυγμένες χώρες, δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο την προσωπική σωματική και ψυχική υγεία, τη δουλειά ή το σχολείο (περισσότερες απουσίες, μειωμένη απόδοση), αλλά φαίνεται να υποσκάπτει την ίδια την κοινωνία και τη δημοκρατία.
Όσο λιγότερες κοιμάται κανείς, τόσο μειώνεται η πιθανότητα να πάει στις κάλπες, αλλά και γενικότερα να εμφανίσει κοινωνική δραστηριότητα υπέρ των συμπολιτών του, όπως να συνυπογράψει εκκλήσεις διαμαρτυρίας ή να κάνει δωρεές αλληλεγγύης. Με άλλα λόγια, οι άυπνοι άνθρωποι είναι πιο εγωκεντρικοί και πιο αμέτοχοι πολιτικά, έχοντας συμπεριφορές που εξασθενούν τον ιστό της κοινωνικής συνοχής (μείωση πολιτικής συμμετοχής, εθελοντισμού, φιλανθρωπικής δράσης κ.α.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ