Τον αστρονόμο Δ. Σιμόπουλο βράβευσε για το έργο του ο Ν. Παππάς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 15 Μαρτίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Τον φυσικό και αστρονόμο Διονύση Σιμόπουλο βράβευσε την Πέμπτη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε ειδική εκδήλωση στο Ευγενίδειο Πλανητάριο.
Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, παρέστησαν πλήθος φίλων και διακεκριμένων επιστημόνων στον χώρο τους, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΕΛΔΟ, Χρ. Πρωτοπαππάς, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Ευγ. Δημητριάδης Λεωνίδας και ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Μ. Πλειώνης.
Για την προσωπικότητα, το βάρος του επιστήμονα αλλά και τον άνθρωπο Δ. Σιμόπουλο μίλησε ο πρόεδρος του ΕΛΔΟ, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ο οποίος είπε ότι «σήμερα ο ΕΛΔΟ γιορτάζει, και μαζί του και η διαστημική κοινότητα γιατί τιμάται ένας μεγάλος άνθρωπος» κάνοντας λόγο για έναν ρηξικέλευθρο επιστήμονα και «σοφό δάσκαλο που στήριζε με ανιδιοτέλεια οποιαδήποτε προσπάθεια που έφερνε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά και κυρίως είναι από αυτούς που στήριξαν αφειδώς την ίδρυση του ΕΛΔΟ».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, κος Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς


Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππάς, κατά τον χαιρετισμό του, σημείωσε ότι ο Δ. Σιμόπουλος ήταν η πρώτη και αυτονόητη επιλογή για την θέση του προέδρου του ΕΛΔΟ, κάτι που σεμνά αρνήθηκε και στεναχώρησε όλους. Επίσης, ανέφερε ότι όλοι οφείλουμε πολλά στον άνθρωπο που εκλαΐκευσε την επιστήμη του διαστήματος και την πρόσφερε απλόχερα στον κόσμο, μέσα και από τη δράση του στο Ευγενίδειο Πλανητάριο. Κυρίως όμως, τόνισε ο Ν. Παππάς, «τον ευχαριστώ για έναν ακόμη λόγο: Γιατί ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πήρε δημόσια θέση όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. Τότε, διάφοροι άσχετοι, ακόμα και «σαλτιμπάγκοι»’ της πολιτικής, είχαν θεωρήσει ότι μπορούν με έμφαση να έχουν γνώμη για το ζήτημα. Καθένας μπορεί βεβαίως, αλλά όταν ο Δ. Σιμόπουλος, έκανε αυτή την ανάρτηση στο Facebook, δεν είχαμε ανταλλάξει κουβέντα, δεν γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον, αλλά η δημόσιά του παρέμβαση ήταν αυτή η οποία έβαλε και τη δημόσια συζήτηση στη σωστή της διάσταση και έσωσε το νεογέννητο παιδί (σ.σ. ΕΛΔΟ) που τότε πάλευε να γεννηθεί, του οποίου είσαι ο πατέρας του» είπε απευθυνόμενος στον κ. Σιμόπουλο.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, κος Νίκος Παππάς


«Η δική σου παρέμβαση ήταν αυτή που σταθεροποίησε τον ΕΛΔΟ και έχει δώσει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα στη χώρα μας να αναγνωρίζεται και διεθνώς ως μία χώρα η οποία έχει όχι μόνο ξεχωριστούς επιστήμονες, αλλά έχει πλέον και συγκροτημένη πολιτική για την ανάπτυξη του διαστήματος και για το πώς οι τεχνολογίες του διαστήματος μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας» κατέληξε στην ομιλία του ο Ν. Παππάς.
Ο Δ. Σιμόπουλος, αποδεχόμενος την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του υπουργού ΨΗΠΤΕ, είπε ότι αποδέχεται την τιμητική αυτή διάκριση ως εκπρόσωπος των φίλων του και πρωτεργατών του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. Επίσης, ευχαρίστησε τον υπουργό ΨΗΠΤΕ και την κυβέρνησή του που δημιούργησαν «τον Οργανισμό που χρειάζονταν η Ελλάδα και ο ΕΛΔΟ όσο και αν θέλει η αντίδραση δεν είναι ούτε μάσα ούτε ΝΑΣΑ» ανέφερε αστειολογώντας προσθέτοντας ότι έχει ενημερωθεί από τον πρόεδρο του ΕΛΔΟ, Χρ. Πρωτοπαππά, ότι σε λίγο διάστημα θα υπάρξουν και συμπράξεις του ΕΛΔΟ με τη ΝΑΣΑ. Τέλος, ευχαρίστησε τους φίλους του που τον τίμησαν και μίλησαν με τόσο θερμά λόγια για το έργο του.

Φώτ. Βραβευσής: Η βράβευση του δασκάλου Διονύση Σιμόπουλο από τον Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΔΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *