18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ κυβέρνηση των ΗΠΑ ξόδεψε 4,6 εκατ. δολάρια σε ένα μήνα για...

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξόδεψε 4,6 εκατ. δολάρια σε ένα μήνα για αστακούς και καβούρια

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται πως δεν τα λυπάται τα χρήματα όταν έχει να κάνει με καλό φαγητό, καθώς ξόδεψε 4,6 εκατ. δολάρια σε πολυτελή είδη διατροφής, όπως καβούρια και ουρές αστακού, τον τελευταίο μήνα του οικονομικού έτους 2018.
Το OpenTheBooks, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιδιώκει τη διαφάνεια στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, αποκάλυψε πως ξοδεύτηκαν περίπου 4,6 εκατομμύρια δολάρια (5,1 εκατ. ευρώ) τον τελευταίο μήνα του 2018 σε ουρές αστακού και καβούρια.
«Εξετάσαμε το οικονομικό έτος, 22 εκατ. δολάρια δαπανήθηκαν από το Πεντάγωνο μόνο σε ουρές αστακού, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OpenTheBooks.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δαπάνησαν συνολικά 97 δισ. δολάρια σε συμβάσεις πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 16% από το οικονομικό έτος 2017.
Κατά τις τελευταίες ημέρες του οικονομικού έτους 2018 δε, οι κρατικές υπηρεσίες οργανισμοί αύξησαν τις δαπάνες τους σε 53 δισ. δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από τον προϋπολογισμό ολόκληρου του Αυγούστου.
Προφανώς, δεν είναι ένα νέο φαινόμενο: τον τελευταίο μήνα κάθε οικονομικού έτους, οι υπηρεσίες εργάζονται σκληρά για να ξοδέψουν όλα όσα έχουν μείνει στους ετήσιους προϋπολογισμούς τους, και αν δεν το κάνουν, υπάρχει ανησυχία ότι θα τους διατεθούν λιγότερα χρήματα από Κογκρέσο το επόμενο έτος.
Εκτός από ακριβά οστρακοειδή, οι υπηρεσίες ξοδεύουν τα χρήματα των φορολογουμένων σε ακριβά έπιπλα, εξοπλισμό CrossFit, iPhones και iPads, μουσικό εξοπλισμό, επιτραπέζια σκεύη και αλκοόλ.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ