Με τον Πιέρ Μοσκοβισί συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 28 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Ο κ. Μοσκοβισί θα απευθυνθεί και στην ειδική διαρκή επιτροπή των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στη διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.
Π. Μοσκοβισί: «Εξαιρετική πρόοδος της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις»
«Εξαιρετική πρόοδο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων καταγράφει η Ελλάδα» σημείωσε ο Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, επικαλούμενος την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη.


Οι δηλώσεις Μοσκοβισί έγιναν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ο αρμόδιος επί των οικονομικών θεμάτων Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στις δύο εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, τις λιγνιτικές μονάδες και το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».
Μάλιστα, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «ισχυρή βούληση» εκ μέρους των ελληνικών αρχών για συνεργασία και αισθάνθηκε την ανάγκη -χωρίς να ερωτηθεί σημειωτέον- να διευκρινίσει ότι αυτή η συνεργασία «δεν είναι μασκαρεμένο μνημόνιο, δεν είναι σε καμία περίπτωση μνημόνιο». Αλλά, συζητήσεις και συνεργασία.
Κλείνοντας, ο Επίτροπος κατέθεσε την πεποίθησή του ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τα επόμενα βήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *