21.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΞεκίνησε η ναυτική άσκηση της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα»

Ξεκίνησε η ναυτική άσκηση της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η μεγαλύτερη άσκηση των ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας στην ιστορία της χώρας, που φέρει την ονομασία «Mavi Vatan» ή στα ελληνικά «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου.
Η άσκηση θα λάβει χώρα σε τρεις θάλασσες, το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, με τη συμμετοχή συνολικά 103 πλοίων. Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, στόχος της άσκησης είναι να ενισχυθούν τα επίπεδα ετοιμότητας των ναυτικών δυνάμεων της χώρας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μεταδώσει τα τουρκικά ΜΜΕ, κατά την άσκηση θα γίνει χρήση αληθινών πυρών, ενώ θα συμμετέχουν υποβρύχια, κορβέτες και φρεγάτες. Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται ελικόπτερα, αεροσκάφη επιτήρησης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ.


«Πάνω από 100 πολεμικά πλοία θα συμμετέχουν σε τρεις ταυτόχρονες ναυτικές ασκήσεις», μετέδωσε η τουρκική Milliyet, καθώς η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των «λεγομένων αμφιλεγόμενων περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο», όπως αναφέρει το ίδιο Μέσο.
Τα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα ξεκινήσουν με πλήρη οπλισμό από τις βάσεις του Γκολκούκ, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, και του Ακσάζ, απέναντι από την Ρόδο.
Στο πλαίσιο των σεναρίων, κορβέτες και φρεγάτες θα βάλουν κατά των στόχων πάνω από το νερό, ενώ πύραυλοι αεράμυνας θα εκτοξευτούν από πλοία. Στην άσκηση θα συμμετέχουν, επίσης, οι επίλεκτες μονάδες κομάντο SAT και SAS.
Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της άσκησης, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας είχε αναρτήσει στο Twitter βίντεο, διαμηνύοντας: «Τα εθνικά μας πλοία είναι έτοιμα για τη «Γαλάζια Πατρίδα»».
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ