22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΓιατί η Ε.Ε. βράβευσε την Αθήνα ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018

Γιατί η Ε.Ε. βράβευσε την Αθήνα ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018

Γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βράβευσε τελικά την Αθήνα ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018; Μπορεί η κοινωνική καινοτομία να εμπνεύσει έναν Δήμο; Μπορεί το παράδειγμα της Αθήνας να συμβάλει στην κοινωνική καινοτομία της Ευρώπης;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας. Η ημερίδα με θέμα “Κοινωνική Καινοτομία και Ευρώπη: Η συμβολή της Αθήνας”, θα ανοίξει στις 9.30 π.μ. με χαιρετισμό του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη και πραγματοποιείται στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Π. Ράλλη).
Στην ημερίδα θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκή Επιτροπής κ. Patrick Child, ο οποίος θα εξηγήσει τους λόγους που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε την Αθήνα ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας για το 2018, ενώ στις 10.30 π.μ. οι κ.κ. Καμίνης και Child θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Επίτροπος για θέματα Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας κ. Carlos Moedas θα κηρύξει την έναρξη του iCapital 2019, του νέου διαγωνισμού για τις επόμενες υποψήφιες πόλεις Κοινωνικής Καινοτομίας. Στο πρώτο πάνελ της ημερίδας το οποίο και θα συντονίσει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης θα συζητηθεί ο τρόπος που η Αθήνα επέλεξε να χτίσει συμμαχίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνές περιβάλλον, καλλιεργώντας νέα επίπεδα συνεργασίας.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά με τους “πρωταγωνιστές” του βραβείου, τα καινοτόμα προγράμματα του δήμου Αθηναίων. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι υπεύθυνοι του κάθε προγράμματος θα ενημερώνουν για τους στόχους και τα οφέλη που προσφέρει στην πόλη το κάθε ένα από αυτά ενώ θα μπορούν να λύνουν απορίες για τους τρόπους συμμετοχής των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ