12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΕυρωεκλογές: Η κεντροδεξιά παραμένει πρώτο κόμμα, η ακροδεξιά ενισχύεται

Ευρωεκλογές: Η κεντροδεξιά παραμένει πρώτο κόμμα, η ακροδεξιά ενισχύεται

Η κεντροδεξιά αναμένεται να παραμείνει η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Μαΐου κατά τις οποίες αναμένεται επίσης ότι η ακροδεξιά θα αυξήσει κατά πολύ τις έδρες της, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η γερμανική Χριστιανοδημοκρατική-Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CDU/CSU) υπό την ηγεσία της καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, θα παραμείνει το μεγαλύτερο κόμμα με 29 έδρες, λίγο πιο πάνω από την ιταλική Λέγκα, το ακροδεξιό κόμμα που βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση στη Ρώμη.
Οι 27 έδρες του είναι μια ένδειξη του πώς οι εκλογές θα αντανακλούν την ενίσχυση του εθνικιστικού αισθήματος έναντι παραδοσιακών φιλοευρωπαϊκών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη. Οι εκλογές αυτές θα είναι οι πιο σημαντικές αφότου ξεκίνησε η διεξαγωγή τους το 1979, δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, Ζομέ Ντατς, σε συνέντευξη Τύπου για τις δημοσκοπήσεις.
Ενώ τα παραδοσιακά κόμματα αναμένεται να διατηρήσουν την κυριαρχία τους η οποία θα επιτρέψει μια συνέχιση του συνασπισμού ευρείας κεντρώας πλειοψηφίας που τείνει να υποστηρίζει νομοθεσία του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ, τα κέρδη περίπου 40% της ακροδεξιάς, με 14% περισσότερες έδρες θα μπορούσαν να φέρουν μεγαλύτερη αβεβαιότητα πολιτικής.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει η Μέρκελ, θα εξασφάλιζε 183 από τις 705 έδρες, ή ποσοστό 26% στη νέα Ευρωβουλή σε σχέση με 29% τώρα, σύμφωνα με μια σύνθεση στοιχείων από εθνικές δημοσκοπήσεις στα 27 κράτη – μέλη που δημοσιοποιήθηκε από το προσωπικό του Ευρωκοινοβουλίου.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ