24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΣε ύψη ρεκόρ το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ

Σε ύψη ρεκόρ το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ

Δυσμενή στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ. Τι είχε υποσχεθεί ο Τραμπ για την οικονομία πριν αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου.
Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ, για πρώτη φορά, ξεπέρασε τα 22 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας ανέρχεται σε 22.012 τρισ. δολάρια.
Σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), το έλλειμμα στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 100 δισ. δολάρια και να φτάσει τα 900 δισ. δολάρια φέτος. Εκθεση του CVO τον περασμένο Ιανουάριο, ανέφερε ότι κατά την επόμενη δεκαετία τα ελλείμματα θα κυμαίνονται μεταξύ 4,1% και 4,7% του ΑΕΠ, πολύ πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων πενήντα ετών.
Το CBO επισημαίνει επίσης ότι οι ομοσπονδιακές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν από 20,8% του ΑΕΠ το 2019 σε 23% το 2029.
Η έκθεση του υπουργείου Οικονομικών έρχεται μετά τη λήξη του 35ήμερου «λουκέτου» στο ομοσπονδιακό κράτος, για το οποίο CBO ανέφερε ότι είχε μέτρια αρνητική επίπτωση στην αμερικανική οικονομία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επανειλημμένα επέκρινε τον προηγούμενο πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, ότι κατά την οκταετή θητεία του οδήγησε το χρέος σε μεγάλη αύξηση.
Ως υποψήφιος πρόεδρος το 2016, ο Τραμπ υποσχέθηκε να μειώσει το χρέος και πως θα το πετύχει αυτό επιτυγχάνοντας καλύτερες εμπορικές συμφωνίες.
Υπό τη διοίκηση του Τραμπ, αντικαταστάθηκε η συμφωνία ΗΠΑ, Μεξικού και ο Καναδά (USMCA), με την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής, η οποία υπεγράφη και από τις τρεις χώρες.
Επίσης, η Ουάσιγκτον επέβαλε σειρά δασμών στις εισαγωγές διάφορων προϊόντων από την Κίνα, με το Πεκίνο να απαντά με αντίποινα.
Ωστόσο, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε περίπου κατά 2 τρισ. δολάρια σε σχέση με τις αρχές του 2017, όταν ο πρόεδρος Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον, αυξήθηκε ο ρυθμός αύξησης του χρέους δημόσιο χρέος κατά την ίδια περίοδο περίπου.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ