Η ανάκαμψη της κρουαζιέρας ήρθε νωρίτερα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 7 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Τις προοπτικές της στην ανατολική Μεσόγειο θα αναδείξει το 5ο Posidonia Sea Tourism Forum

Τις θετικές προοπτικές στη βιομηχανία της κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο, ενόψει της αύξησης της συνολικής διαθεσιμότητας κλινών κρουαζιερόπλοιων κατά 7,5%, το 2019, αναμένεται να αναδείξει το 5ο Posidonia Sea Tourism Forum, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Kastri στην Αττική.
Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου της κρουαζιέρας, η ανάκαμψη στην ανατολική Μεσόγειο ήρθε νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, ενώ στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στη συνεπή επίδοση της Ελλάδας ως προορισμού με παγκόσμια απήχηση, έως ότου η Τουρκία θα επανέκαμπτε ως ενεργός προορισμός. Εξίσου σημαντική, αναφέρουν στελέχη του κλάδου, είναι και η σταδιακή επανένταξη του Ισραήλ και της Αιγύπτου στα δρομολόγια, επιδιώκοντας την επαναλειτουργία δρομολογίων κρουαζιέρας με υψηλή εμπορική αξία.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία χρονιά-ρεκόρ στις ναυπηγήσεις νέων πλοίων, καθώς τα 24 κρουαζιερόπλοια που τίθενται σε λειτουργία το 2019 αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει δρομολογηθεί ποτέ μέσα σε μία μόνο χρονιά. Συνολικά, θα προστεθούν στην παγκόσμια δυναμικότητα 42.488 νέες κλίνες, οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν με επικερδή τρόπο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.», διοργανώτριας του Posidonia Sea Tourism Forum, Θεόδωρος Βώκος.
«Η Διεθνής Ενωση Κρουαζιέρας CLIA έχει εντείνει την παρουσία της στην Ελλάδα και στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την επέκταση συσφίγγοντας τις σχέσεις μας με τοπικούς φορείς, ώστε να αναδειχθεί η σημασία της περιοχής» ανέφερε ο Γ.Γ. της CLIA Europe, Tom Boardley.
Το 5ο Posidonia Sea Tourism Forum θα παρουσιάσει μία συνολική ανάλυση της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας και των προοπτικών ανάπτυξής της με βάση τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις.
Πάρης Τσιριγώτης