14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΖημιές κατέγραψε η Deutsche Bank στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, αλλά ήταν...

Ζημιές κατέγραψε η Deutsche Bank στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, αλλά ήταν κερδοφόρα στο σύνολο του έτους

Οι μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες ζημιές στο τέταρτο τρίμηνο του 2018 και η αδυναμία της επενδυτικής της τράπεζας επισκίασαν την πρώτη ετήσια κερδοφόρα χρήση της Deutsche Bank τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κατέγραψε κέρδη για το σύνολο του 2018. ύψους 341 εκατ. ευρώ. έναντι ζημιών 735 εκατ. ευρώ το 2017. «Η επάνοδός μας στην κερδοφορία δείχνει ότι η Deutsche Bank είναι σε σωστή πορεία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος. Κρίστιαν Ζέβινγκ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας τον περασμένο Απρίλιο και προωθεί σχέδια περικοπής περισσότερων από 7.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της. «Το 2019, δεν στοχεύουμε μόνο στην εξοικονόμηση κόστους, αλλά και σε εστιασμένες επενδύσεις για την ανάπτυξη. Στοχεύουμε σε μία σημαντική αύξηση της κερδοφορίας το τρέχον και τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.
Δεν ήταν, όμως, όλα τα νέα καλά. Οι ζημιές στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, ύψους 409 εκατ. ευρώ, ήταν μεγαλύτερες από τα 268 εκατ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Το τέταρτο τρίμηνο χαρακτηρίσθηκε από τη συνεχιζόμενη αδυναμία στις συναλλαγές χαρτοφυλακίου, που είναι βασική δραστηριότητα της τράπεζας. Τα έσοδα της μονάδας συναλλαγών σε ομόλογα, που αποτελούν μεγάλη πηγή ρευστότητας για την τράπεζα, έκαναν βουτιά 23%. Για το σύνολο της επενδυτικής τράπεζας, τα έσοδα μειώθηκαν 5% στο τέταρτο τρίμηνο. Στελέχη ανέφεραν ότι τα αρνητικά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα για εφόδους της αστυνομίας στην τράπεζα τον Νοέμβριο περιόρισαν τη δραστηριότητά της.
Η μετοχή της τράπεζας έχασε πάνω από το 50% της αξίας της το 2018, αν και ανέκαμψε ελαφρά τον περασμένο μήνα. Σήμερα, η μετοχή άνοιξε ελαφρά υψηλότερα στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αλλά υποχωρούσε κατά 2%.
Σε τηλεφωνική διάσκεψη με τους αναλυτές, ο Ζέβινγκ δήλωσε, όταν ρωτήθηκε για τη φημολογία σχετικά με τη συγχώνευση της Deutsche, ότι η τράπεζα εστιάζει στην υλοποίηση του σχεδίου της και ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για την εφαρμογή του το 2019. Διέψευσε ότι ασκείται πίεση από τη γερμανική κυβέρνηση για τη συγχώνευση. «Δεν αισθάνομαι αυτό και ούτε υπάρχει παρέμβαση», φέρεται να είπε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ