21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ Ρωσία διατηρεί τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις πιο ισχυρές χώρες του...

Η Ρωσία διατηρεί τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου

Η Ρωσία διατηρεί τον τίτλο της δεύτερης ισχυρότερης χώρας στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού περιοδικού News & World Report του 2018.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν στην πρώτη θέση της κατάταξης των ισχυρότερων χωρών, η Κίνα κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανέλαβαν την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα.
Η έκθεση αξιολόγησε την εξουσία των χωρών βάσει πολλών κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών τους, της οικονομικής και πολιτικής επιρροής αλλά και των ισχυρών διεθνών και στρατιωτικών συμμαχιών που σχηματίζουν.
Οσον αφορά τις καλύτερες χώρες για να ξεκινήσει μια σταδιοδρομία, η Τουρκία κατέχει την πρώτη θέση ακολουθούμενη από την Ισπανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η Ρωσία διατηρεί επίσης την όγδοη θέση μεταξύ των κρατών με ανερχόμενες οικονομίες. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας.
Την ίδια στιγμή το περιοδικό κατέταξε τη Ρωσία ως την λιγότερο ανοικτή χώρα για τις επιχειρήσεις, τοποθετώντας την στην 80η θέση αλλά παράλληλα την έθεσε στην 16η από τις 29 χώρες που θεωρούνται καλύτεροι προορισμοί για επενδύσεις.
Επιπλέον, η Ρωσία ανέβηκε μία θέση από την 23η το 2017 στην 22η το 2018 στην κατάταξη των χωρών με τη βέλτιστη εκπαίδευση.
Επίσης, ανήλθε στην κατάταξη αναφορικά με την ποιότητα ζωής αφού μετακινήθηκε από την 41η θέση το 2017 στην 38η θέση το 2018. Οι πέντε πρώτες χώρες αυτής της κατηγορίας είναι ο Καναδάς, η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Αυστραλία.
Η κατάταξη βασίστηκε σε στοιχεία που το περιοδικό περισυνέλεξε από περισσότερους από 6.000 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ενώ συμπεριέλαβε κριτήρια όπως η διαφθορά, η οικονομική σταθερότητα, το ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον, η καινοτομία και η τεχνολογική εμπειρογνωμοσύνη, μεταξύ άλλων.
Η έκθεση του 2019 για τις κορυφαίες χώρες βασίζεται στις απαντήσεις 21.117 ατόμων από 36 χώρες.
Πηγή Sputnik

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ