24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣEκθεση Αφίσας: ο 20ος αιώνας μέσα από τις διαφημίσεις στα περιοδικά του...

Eκθεση Αφίσας: ο 20ος αιώνας μέσα από τις διαφημίσεις στα περιοδικά του ΤΕΕ

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – ΤΕΕ διοργανώνει Eκθεση Αφίσας με θέμα «Ο 20ος αιώνας μέσα από τις διαφημίσεις στα περιοδικά του ΤΕΕ».
Επιλεγμένες διαφημίσεις της παραπάνω βάσης αποτελούν αντικείμενο της Εκθεσης Αφίσας με τίτλο: «Ο 20ος αιώνας μέσα από τις διαφημίσεις στα περιοδικά του ΤΕΕ». Η έκθεση αυτή θα φιλοξενηθεί στον χώρο της Βιβλιοθήκης. Μέσα από την έκθεση αποτυπώνεται η εξέλιξη της τεχνολογίας και των τεχνικών επαγγελμάτων στον 20ο αιώνα και αντανακλώνται οι οικονομικοπολιτικές συνθήκες της εποχής, οι κοινωνικές σχέσεις και άλλα «παράπλευρα» ζητήματα της κοινωνικής και πολιτιστικής μας ζωής.
Οι οκτώ θεματικές ενότητες που προβάλλονται είναι:
*Τεχνολογίες εποχής,
*Κτίρια,
*Βιομηχανικές εγκαταστάσεις,
*Κατασκευαστές εργοστασίων,
*Ηλεκτρισμός στην Ελλάδα (ΗΕΑΠ-ΔΕΗ),
*Οι μηχανικοί στον πόλεμο,
*Η τέχνη στη διαφήμιση
*Το χιούμορ στη διαφήμιση.
Ετσι, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει, μεταξύ άλλων, διαφημίσεις ραδιοφώνων, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, γραφομηχανών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, μηχανημάτων τεχνικών έργων, οργάνων μέτρησης.
H Βιβλιοθήκη του ΤΕΕ δημιούργησε βάση δεδομένων με την ονομασία «Διαφημίσεις σε ελληνικά τεχνικά περιοδικά», η οποία περιλαμβάνει περίπου 3.000 διαφημίσεις από τα περιοδικά Εργα, Τεχνικά Χρονικά και Ενημερωτικό Δελτίο ΤΕΕ.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:
«Η Ιστορία της χώρας μας στον 20ο αιώνα είναι μια ιστορία επιτευγμάτων, ιδίως στον τεχνικό τομέα. Μέσα σε έναν αιώνα περάσαμε από την εποχή των εμπειροτεχνών στον αιώνα της γνώσης και της επιστήμης. Οι Ελληνες Μηχανικοί στήριξαν όσο λίγοι την ανάπτυξη της χώρας, την εκβιομηχάνιση, τον εξηλεκτρισμό. Παράγουμε και χτίζουμε πάνω στις βάσεις που έθεσαν οι μηχανικοί στη χώρα μας τον 20 αιώνα. Αυτά τα επιτεύγματα της μηχανικής, όπως καταγράφονται μέσα από μια εφαρμοσμένη τέχνη, τη τεχνική διαφήμιση στα περιοδικά του ΤΕΕ, αποφασίσαμε να μοιραστούμε με όλους σε μια έκθεση που νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θα προκαλέσει συζητήσεις και γόνιμους προβληματισμούς τόσο για το χθες όσο, κυρίως, για το σήμερα και το αύριο».
Βιβλιοθήκη Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Λέκκα 23-25, Σύνταγμα
Από 16 έως 31 Ιανουαρίου 2019
Ελεύθερη είσοδος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ