Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από διαρροή εγγράφων για την 11η Σεπτεμβρίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 10 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Η διεθνής ομάδα χάκερ Dark Overlord απειλεί την αμερικανική κυβέρνηση με διαρροές απόρρητων πληροφοριών που σχετίζονται με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους, καθώς έδωσαν στη δημοσιότητα «κλειδιά» αποκρυπτογράφησης για ένα δεύτερο αρχείο εμπιστευτικών δεδομένων.
Οι χάκερ φέρονται να έχουν οικονομικά κίνητρα καθώς ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση μπορεί να εξαγοράσει τη μη δημοσίευση των απόρρητων αυτών δεδομένων. Ωστόσο μέχρι σήμερα η ομάδα δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο χρηματικό ποσό από κυβερνητικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις.
Η ίδια ομάδα κατηγορεί τις αμερικανικές υπηρεσίες ότι τους εμποδίζουν από το να αποκαλύψουν την αλήθεια, και δίνουν πρόσβαση στην επόμενη παρτίδα αρχείων αφού έλαβαν το χρηματικό ποσό που ζητούσαν από ανθρώπους που είχαν την περιέργεια να μάθουν περισσότερα για το ζήτημα.
«Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αποκρύπτουν την αλήθεια πια. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η προπαγάνδα τους θα συντριφθεί από τις αλήθειες για τις οποίες μιλάμε σήμερα», ανέφεραν οι χάκερ σε δήλωσή τους.
Το «Επίπεδο 2», όπως ονομάζεται το δεύτερο «πακέτο» εγγράφων περιλαμβάνει περισσότερα από 7.500 αρχεία. Ακριβώς όπως και το πρώτο, το οποίο αποκρυπτογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Ωστόσο, τα πρώτα αρχεία δεν κατάφεραν να παράσχουν κάποιο υλικό που να σχετίζεται με απόρρητες κυβερνητικές πληροφορίες για τις επιθέσεις.
Τα πρόσφατα δημοσιευθέντα έγγραφα αφορούν κυρίως την αλληλογραφία μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών που χειρίζονταν τα αιτήματα όσων σχετίζονταν με την τρομοκρατική επίθεση.
Μεταξύ των εγγράφων υπήρχαν μερικά στα οποία οι διάδικοι που εμπλέκονται στις υποθέσεις διερωτώνται εάν ο τότε Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ή η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας γνώριζαν από πριν για τις επιθέσεις, ωστόσο η συγκεκριμένη αλληλογραφία δεν αποδεικνύει κάποια εμπλοκή της κυβέρνησης.
Οι χάκερ ισχυρίζονται ότι έχουν αποκτήσει χιλιάδες έγγραφα από μια αμερικανική δικηγορική εταιρεία. Eχουν χωρίσει τα αρχεία σε πέντε «επίπεδα», με κάθε επόμενο επίπεδο να αποκαλύπτει, όπως υποστηρίζουν όλο και πιο ευαίσθητα και άκρως εμπιστευτικά δεδομένα.
Παρείχαν σε όλους τους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να αποκτήσουν έγγραφα για ένα ποσό σε Bitcoin.
Πηγή Sputniknews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *