15.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣCAPITA: Μια τοιχογραφία-κριτική για το άδικο καπιταλιστικό σύστημα και τις επιπτώσεις του...

CAPITA: Μια τοιχογραφία-κριτική για το άδικο καπιταλιστικό σύστημα και τις επιπτώσεις του στους απλούς ανθρώπους

Την πιο πρόσφατη μνημειωδών διαστάσεων τοιχογραφία του ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα στη Ρώμη ο θρύλος της τέχνης δρόμου, Blu. Κρεμασμένος με σκοινιά από το πάνω μέρος ενός οκταώροφου κτιρίου κατοικιών στη συνοικία Ρεμπίμπια, ο Ιταλός καλλιτέχνης δρόμου έδωσε ακόμη ένα έργο στο οποίο εικονοποιεί το άδικο καπιταλιστικό σύστημα και τις επιπτώσεις του στους απλούς ανθρώπους.
Στο CAPITA, αυτό είναι το όνομα που έδωσε στην τοιχογραφία, ο Blu απεικονίζει τη σύγχρονη κοινωνία ως ένα λούνα παρκ. Το οποίο είναι δίπτυχο: σε μια τσουλήθρα διασκεδάζουν οι έχοντες, ενώ πολλοί σωλήνες αποβάλλουν τους «κοινούς θνητούς» σε κάτι σαν… βόθρο.
Η τσουλήθρα απολήγει σε μια φανταχτερή πισίνα με καθαρό νερό. Δίπλα είναι στρωμένο ένα τραπέζι για επίσημο γεύμα, υπάρχει ένα χρυσό γλυπτό, το γρασίδι είναι κοντοκουρεμένο, στο βάθος ιστιοπλοϊκά αρμενίζουν. Είναι ο «χρυσός» κόσμος, αυτός που αγκομαχούν ν’ απολαύσουν παπάδες, πολιτικοί και επιχειρηματίες.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ