14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΤα πλούσια χρόνια της Γερμανίας τελειώνουν

Τα πλούσια χρόνια της Γερμανίας τελειώνουν

Μια δήλωση που θα συζητηθεί πολύ έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς σχετικά με το τέλος των καλών ημερών στη Γερμανία.
«Η ωραία εποχή, κατά την οποία το κράτος λάμβανε όλο και περισσότερους φόρους από ό,τι αναμενόταν, φτάνει στο τέλος της», είπε ο ίδιος, μιλώντας στην Bild, παρατηρώντας ότι «τα πλούσια χρόνια φτάνουν στο τέλος τους».
Στο τέλος τους φαίνεται πως φτάνουν και οι ημέρες που η Γερμανία απολάμβανε ολοένα και περισσότερα φορολογικά έσοδα από τα αναμενόμενα.
Μετά από συνεχόμενα έτη με πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της και σταθερή οικονομική ανάπτυξη, η Γερμανία ετοιμάζεται τώρα για μεταστροφή αυτής της τάσης, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξημένη αβεβαιότητα λόγω του Brexit, αλλά και προκλήσεις για το εμπόριό της.
Ο Σολτς τάχθηκε κατά περικοπών στη φορολογία και περισσότερων δημόσιων επενδύσεων, αναφέροντας ότι η τρέχουσα τάση δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση για αυτό.
Η Γερμανία καταγράφει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το 2014, ενώ βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης τα τελευταία εννέα χρόνια. Εν μέσω όμως της εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ, την αβεβαιότητα λόγω του επικείμενου Brexit, όπως και τις εκκλήσεις του Γερμανού υπουργού Αμυνας για ενίσχυση της χρηματοδότησης, η ανάπτυξη αναμένεται να αποδυναμωθεί το 2019, όπως αναφέρει το Reuters.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ