20.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙταλία: Ανταρσία δημάρχων κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος Σαλβίνι

Ιταλία: Ανταρσία δημάρχων κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος Σαλβίνι

Δήμαρχοι μεγάλων ιταλικών πόλεων ανακοίνωσαν πως δεν θα εφαρμόσουν το νομοθετικό διάταγμα για την ασφάλεια και τη μετανάστευση του υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της άκρας δεξιάς Ματέο Σαλβίνι, με πρώτον τον δήμαρχο του Παλέρμο, ο οποίος χαρακτήρισε το κείμενο «απάνθρωπο» και «εγκληματογόνο».
Ο κεντροαριστερός δήμαρχος της σικελικής πρωτεύουσας, ο Λεολούκα Ορλάντο, εγκαινίασε την ανταρσία εξηγώντας σήμερα στο δημόσιο ραδιόφωνο πως «αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά τις αρμοδιότητες των κοινοτήτων».
«Είναι ένα απάνθρωπο κείμενο επειδή παραβιάζει τα δικαιώματα του Ανθρώπου και εγκληματογόνο επειδή μετατρέπει σε παράνομους πρόσωπα που βρίσκονται νομίμως στο έδαφός μας», πρόσθεσε.
Ο δήμαρχος αμφισβητεί ιδιαίτερα το μέτρο που απαγορεύει να αποκτήσει δικαίωμα κατοικίας πρόσωπο που διαθέτει άδεια παραμονής στην Ιταλία. Στερεί από τους δήμους τη δυνατότητα να εκδίδουν ταυτότητες ή να εγγράφουν ανθρώπους στην εθνική υπηρεσία υγείας — αυτό το τελευταίο είναι υποχρεωτικό για να έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας, όπως ο οικογενειακός γιατρός. 
Η απάντηση του Ματέο Σαλβίνι δεν άργησε. «Θέλεις να παρακούσεις; Δεν θα σου στείλω τον στρατό», απάντησε στον σικελό δήμαρχο σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, αναγγέλλοντας πως θα μεταβεί προσεχώς στο Παλέρμο για να «παραδώσει στους πολίτες μια βίλα με θέα στη θάλασσα που κατασχέθηκε από έναν μαφιόζο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ