21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΝ.Παππάς: Η Ελλάδα έχει στιβαρή παρουσία σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τεχνολογίας

Ν.Παππάς: Η Ελλάδα έχει στιβαρή παρουσία σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τεχνολογίας

Συνάντηση και ταυτόχρονη παρουσίαση στον Τύπο είχαν σήμερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης, εκπρόσωποι από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και το Enterprise Greece, με τους εκπροσώπους των δέκα εταιρειών που θα λάβουν μέρος στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας «CES» η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, στο Λας Βέγκας.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, στη συνομιλία του με τους εκπροσώπους των εταιρειών, υπογράμμισε τον ενεργό ρόλο που η πολιτεία θέλει να διαδραματίσει, στη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, και σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Κοινός σκοπός, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, είναι «οι νέοι να τολμήσουν και να δείξουμε ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους, και στην ανάπτυξη του προϊόντος και της ιδέας τους αλλά και στη δυνατότητα που μπορεί να υπάρξει μετά, το προϊόν αυτό να διαχυθεί στην κοινωνία και την οικονομία, ώστε να κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη και πιο παραγωγική». Σημείωσε επίσης, ότι το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, στην αιχμή της τεχνολογίας κάνει προσπάθειες για την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας, και πέρα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει αναπτύξει, και με το ψηφιακό ΓΕΜΗ (ταυτοποίηση των επιχειρήσεων) , την ψηφιακή υπογραφή, υπογραμμίζοντας ότι «μπαίνουν οι βάσεις για τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να συναλλάσσονται με το Δημόσιο απολύτως ψηφιακά».
Το Δημόσιο είναι εδώ για να προσφέρει ένα μεγάλο εκτόπισμα, το οποίο στην περίπτωση των νεοφυών επιχειρήσεων αντικειμενικά δεν υφίσταται, να υποβοηθά στο να γίνονται γνωστά τα προϊόντα, όπως και στη ΔΕΘ, και να έρχεται να συγκροτεί μεγάλες υποδομές, και ψηφιακές, πάνω στις οποίες μπορούν να αναπτύσσονται οι υπηρεσίες και να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των επιχειρήσεων, ανέφερε ο Ν. Παππάς.

Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππάς, υποδέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο εκπροσώπους 10 start up επιχειρήσεων, που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση CES στο Λας Βέγκας


Αναφορά στη στήριξη της Πολιτείας όσον αφορά τις νεοφυείς επιχειρήσεις έκανε και ο γενικός γραμματέας ΨΗΠΤΕ Στ. Ράλλης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες στη διεθνή Έκθεση στις ΗΠΑ, σημειώνοντας παράλληλα ότι και στη ΔΕΘ φάνηκε το εκτόπισμα και οι δυνατότητες των εταιρειών.
Αισιόδοξη ήταν η ματιά και όλων των εκπροσώπων που συμμετείχαν στη συζήτηση – παρουσίαση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει και την τεχνογνωσία και τις ικανότητες να σταθεί σε έναν κόσμο τεχνολογίας και αιχμής, παρουσιάζοντας τις δικές της εφαρμογές σε πεδία όπως η επεξεργασία και τυποποίηση προϊόντων, παροχής υπηρεσιών, εκπαίδευση σε τομείς εικονικής πραγματικότητας, λογισμικού, ασύρματης και cloud διαχείρισης χώρων εστίασης κλπ. Υπογράμμισαν επίσης, ότι πηγαίνουν στη διεθνή Έκθεση με αυτοπεποίθηση και στόχο την προσέλκυση επενδυτών στην ελληνική αγορά.
Οι δέκα εταιρείες που αναμένεται να λάβουν μέρος στη διεθνή έκθεση είναι οι:
Plantbox, Ridemind, Orama VR, TEKMON, CityCrop, Spotlight POS, Norbloc, UOM Robotics Academy, Oviview, Rubbllz.
O υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και την ΕΡΤ, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, είπε ότι «σήμερα είχαμε συνάντηση εργασίας με τις νεοφυείς επιχειρήσεις της Ελλάδας, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα για πρώτη φορά στη διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας στις ΗΠΑ. Πλέον, και πιάνοντας το νήμα από την πάρα πολύ δυναμική τους παρουσία στη ΔΕΘ, η Ελλάδα έχει συγκροτημένη και στιβαρή παρουσία σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις Τεχνολογίας. Η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει και να φοβηθεί τίποτα στη διεθνή σκηνή, έχει εξαιρετικές περιπτώσεις προϊόντων, ιδεών, έχει ανθρώπινο δυναμικό, και έχει και την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες, τόσο στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και στη διάχυση των τεχνολογιών αυτών που μπορούν να κάνουν τη ζωή όλων των πολιτών καλύτερη και να συμβάλλουν και στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών».
Η Διεθνής Έκθεση CES είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο. Διοργανώνεται από το 1967, έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο γεγονός στον κλάδο της και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η σημαντικότερη έκθεση τεχνολογίας που λαμβάνει χώρα στο δυτικό κόσμο. Φέτος στη CES θα συμμετάσχουν πάνω από 4.500 εταιρείες από 150 χώρες που σχετίζονται με τον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ( Samsung, LG, Panasonic, Sharp, Sony, Intel, AMD, Lenovo κ.α.).
Δ.Βαλαβανίδου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ