24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΣε λειτουργία η πλατφόρμα του «Roots» για ΜμΕ

Σε λειτουργία η πλατφόρμα του «Roots» για ΜμΕ

 

Ανοίγει η πλατφόρμα προετοιμασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την άντληση κεφαλαίων Roots και- όπως επισημάνθηκε- στη διάρκεια της παρουσίασής της στην επιχειρηματική κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας, πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC) και του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στόχος, η ανάδειξη ανταγωνιστικών και εμπορικά αξιοποιήσιμων επιχειρηματικών σχεδίων μικρομεσαίων εταιρειών, με βασικό σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε επενδυτικά κεφάλαια και την εξοικείωσή τους σχετικά με κανόνες και βέλτιστες πρακτικές, όπως διαμορφώνονται διεθνώς.
Στη διάρκεια της παρουσίασης, χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory Pfleger, ο οποίος συνεχάρη το Χρηματιστήριο Αθηνών και την ομάδα ROOTS, καθώς και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, για αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα υποστήριξης των Ελλήνων επιχειρηματιών και των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων. Σημείωσε δε, ότι “η ραχοκοκαλιά κάθε οικονομικής ανάκαμψης, ιδίως εδώ στην Ελλάδα είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.
Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, παρουσίασαν τους βασικούς άξονες του προγράμματος, με έμφαση στην ενίσχυση της δυνατότητας καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αποκτήσουν πρόσβαση στην κεφαλαιαγορά.


Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις τοποθετήσεις τους, το Roots μπορεί, πέρα από το να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων που, κυρίως διαθέτουν καινοτόμο προσανατολισμό, καθώς να αποτελέσει “όχημα” για την επίτευξη δύο στόχων, της ενίσχυσης του Χρηματιστηρίου και της δημιουργίας “επενδύσιμων” εταιρειών, επιχειρήσεων που θα αποτελούν ελκυστικό “πεδίο” δράσης τόσο για ξένους, όσο και για Ελληνες επενδυτές.
Βάσει της “διαδρομής” που θα ακολουθηθεί, οι εταιρείες που θα επιλεγούν για συμμετοχή στο πρόγραμμα Roots, αφού περάσουν τη διαδικασία αξιολόγησης, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που θα τις βοηθήσουν να εξοικειωθούν με διαφορετικά χρηματοπιστωτικά εργαλεία της κεφαλαιαγοράς, και να αποκτήσουν τεχνογνωσία που θα τις βοηθήσει να αναπτύξουν ανταγωνιστικά επιχειρηματικά σχέδια, κατάλληλη χρηματοοικονομική διάρθρωση, σωστή εταιρική διακυβέρνηση και τις αναγκαίες δεξιότητες για να επικοινωνήσουν την πρόταση τους σε επενδυτές.
Στην παρουσίαση έδωσαν το “παρών” εκπρόσωποι των Corporate Champions (κ.κ. Ναζίδου Αναστασία, Διευθύντρια Δικτύου Καταστημάτων Β. Ελλάδος, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κέρκυρα, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Αλκης Αλεξάνδρου, Αναπλ. Γενικός Διευθυντής Αγροτικού Τομέα Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ,) και των Advisory Partners (κ.κ. Αντώνης Μάρκου, Partner DELOITTE, Γιώργος Δεληγιάννης, Senior Partner, GRANT THORNTON).
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, οι Corporate Champions που ήδη στηρίζουν το πρόγραμμα είναι οι εταιρείες EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΕΜΕΣ, ΤΙΤΑΝ και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Η GRANT THORNTON και η DELOITTE είναι οι Advisory Partners που ξεκινούν τη στήριξη των εταιρειών στη διαδρομή τους στο πρόγραμμα. Το εκπαιδευτικό σκέλος του προγράμματος υποστηρίζουν έμπειροι συνεργάτες όπως η Ελληνική Ενωση CFA, το Global Competitiveness Academy (GCA) και το Arizona State University, καθώς και διεθνώς καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί του χώρου.
Μέσω της συμβολής του μέντορα και του επενδυτικού συμβούλου, οι εταιρείες θα έχουν την απαραίτητη καθοδήγηση που θα τις βοηθήσει να αναπτύξουν και να προσαρμόσουν τα τρία παραδοτέα του προγράμματος (Business Plan, Financial Structure and Investment Proposal), και να φτάσουν στο σημείο της επενδυτικής ετοιμότητας. Το πρόγραμμα Roots θα φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με διεθνώς αναγνωρισμένα και έμπειρα στελέχη της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας μέσα από δράσεις δικτύωσης που βασίζονται στη διάχυση βέλτιστων πρακτικών.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ένα λειτουργικό προϊόν ή υπηρεσία με έμφαση στην καινοτομία και παρουσιάζουν μία εφικτή επιχειρηματική πρόταση με προοπτική ανάπτυξης και τη δυνατότητα να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών.
Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την αίτηση τους στην ιστοσελίδα του προγράμματος (https://www.roots-program.com) από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες, https://www.roots-program.com
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ