21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓια τρομακτική πολιτική ανευθυνότητα στην Βρετανία κάνει λόγο το SPD

Για τρομακτική πολιτική ανευθυνότητα στην Βρετανία κάνει λόγο το SPD

 

«Το μέγεθος της πολιτικής ανευθυνότητας στη Μεγάλη Βρετανία είναι τρομακτικό. Το Brexit δεν είναι παιχνίδι, αλλά ένα ζήτημα πολιτικής απόφασης ιστορικής σημασίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ‘Αχιμ Ποστ και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit.
«Οι άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ευρώπη έχουν σε ένα τέτοιο θέμα την αξίωση να τεθούν σε προτεραιότητα τα συμφέροντά τους και όχι να γίνονται αψιμαχίες τακτικής και πολιτικοί ψευτοηρωισμοί. Η διαπραγματευθείσα συμφωνία για το Brexit είναι γενικά δίκαιη και λογική. Η συμφωνία εξόδου προσφέρει την ευκαιρία μιας συντεταγμένης εξόδου χωρίς χάος. Και ασφαλώς είναι σωστό να παραμείνουμε σε συνομιλίες με την βρετανική κυβέρνηση, αλλά το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης αποκλείεται. Δεν επιτρέπεται να υπάρξουν πολιτικές εκπτώσεις για πολιτικό χάος», τόνισε ο κ. Ποστ.
Για «απελευθερωτική κίνηση απελπισίας» εκ μέρους της Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, έκανε λόγο ο πρώην αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της να συναντηθεί με την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ προκειμένου να διεκδικήσει βελτιώσεις στην συμφωνία για το Brexit. «Πιστεύω ότι η κυρία Μέρκελ πρέπει να πει και θα πει ότι δεν θα υπάρξουν πλέον παραχωρήσεις», δήλωσε ο κ. Σουλτς πριν από λίγο στην Γερμανική Ραδιοφωνία και πρόσθεσε ότι πρόκειται για εσωτερική διαμάχη μεταξύ των «ριζοσπαστικών Τόρις», η οποία μπορεί να επιλυθεί μόνο στο Λονδίνο. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκείνοι που θέλουν να ανατρέψουν την κυρία Μέι και δεν νομίζω ότι έχουμε κάποια επιρροή πάνω σε αυτούς», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ