Εγκαίνια του νέου υπνωτηρίου αστέγων στο Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 8 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

 

«Να συναπαντιόμαστε όχι μόνο όπου υπάρχει ανάγκη και εξαθλίωση, αλλά εκεί που θα υπάρχει αξιοπρέπεια και Δημοκρατία», ευχήθηκε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στα εγκαίνια του νέου υπνωτηρίου στο Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κάτα τα οποία ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διασφάλισε τη λειτουργία 55 ανάλογων δομών που έχει χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου στην Αττική, για την επόμενη τριετία.
Στην τελετή των εγκαινίων χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης. Επίσης, παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Μαρία Λαμπρίδου και Γιάννης Μοίρας, ενώ ο νέος χώρος «πλημμύρισε» από παιδικές φωνές, χαμόγελα και εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους.
Στο χαιρετισμό της η περιφερειάρχης Αττικής, επισήμανε ότι η παρουσία της, «όπως και χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια ή τις προάλλες στον Πειραιά», οφείλεται στο γεγονός πως αισθάνεται υποχρεωμένη να βεβαιώσει ότι η Περιφέρεια Αττικής «δεν πρόκειται να πάρει τη σκυτάλη από τις πολιτικές του παρελθόντος που μας χρεοκόπησαν με εμβαλωματικές πολιτικές, αλλά να δώσει μία συνέχεια στην αξιοπρέπεια των συμπολιτών». Και για να ανακοινώσει, επίσης, ότι «η Περιφέρεια Αττικής διασφάλισε τη λειτουργία αυτών των δομών για άλλα τρία χρόνια, με στόχο πάντα, αυτές οι δομές να μην αφορούν εξαθλιωμένους Eλληνες, Ελληνίδες, πρόσφυγες ή μετανάστες, αλλά να καλύπτουν τις ανάγκες μιας Δημοκρατίας».
Σημειώνεται ότι το νέο υπνωτήριο αποτελεί δομή άμεσης φιλοξενίας για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών συμπολιτών μας που διαβιούν στο δρόμο, ενώ από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013, ο Oμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με τη στήριξη του ΠΕΠ Αττικής, λειτουργεί στο Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη μία ακόμα κοινωνική δομή, το «Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων».
Το υπνωτήριο παρέχει υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής επανένταξης. Επίσης, στη συγκεκριμένη δομή προβλέπεται συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ για τις περιπτώσεις ωφελούμενων που είναι χρήστες ουσιών, ο οποίος θα συμβάλλει στην αποτύπωση του ατομικού ιστορικού, θα ενημερώνει τον κοινωνικό λειτουργό της δομής για το προφίλ του ωφελούμενου και θα συνεργάζεται για το σχεδιασμό υποστηρικτικών υπηρεσιών.
Η αρχική χρηματοδότηση είναι για 3 χρόνια, και θα παραταθεί για επιπλέον 3 έτη, μετά από σχετικές ενέργειες που ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα υπουργεία.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *