ΕΡΓΟΣΕ: Αιωνόβια ελαιόδεντρα 600 ετών μεταφυτεύονται στη Λ. Μαραθώνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 29 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

 

H «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.» σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συνεχίζει τη μεταφύτευση ελαιοδέντρων στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Τη περασμένη Τρίτη μεταφυτεύτηκαν ΚΑΙ άλλα ελαιόδεντρα, ορισμένα εκ των οποίων είναι αιωνόβια ηλικίας 600 ετών σε κεντρικά σημεία της Λεωφ. Μαραθώνα στην είσοδο του Ν. Βουτζά. Στη δράση αυτή παρευρέθησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σπίρτζης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Α. Βούρδας.
Ελπίζουμε ότι έτσι, η εταιρία μας βοηθά σημαντικά στην αποκατάσταση του φυσικού τοπίου στους πληγέντες οικισμούς και στην τόνωση των θετικών συναισθημάτων των Δημοτών.
Ιδιαίτερα υπογραμμίζεται ότι η μεταφορά των ελαιοδέντρων γίνεται από περιοχές της Αχαΐας όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρόμου, και εντάσσεται στις κοινωνικές – περιβαλλοντικές δράσεις της εταιρίας, που έχουν στόχο να μην χαθεί ούτε ένα δένδρο από τις περιοχές που θα περάσει το τρένο. Είναι σημαντικό για την ΕΡΓΟΣΕ ελιές υπεραιωνόβιες να συνεχίσουν να ζουν, προσφέροντας το οξυγόνο τους στην Αττική.
Η μεταφύτευση που είναι σε εξέλιξη κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος και σε άλλες όμορες περιοχές, πραγματοποιείται με τον συντονισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και με την συνδρομή των τοπικών αρχών.
Χορηγός στην προσπάθεια της ΕΡΓΟΣΕ, είναι και το ινστιτούτο KLORANE, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *