21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑBrexit: Αποχωρούν οι οικονομικοί κολοσσοί

Brexit: Αποχωρούν οι οικονομικοί κολοσσοί

Περί τα 800 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες λόγω μαζικής εξόδου των τραπεζών

Πέραν αυτών που προτίθενται να μεταβούν στο Βερολίνο, άλλοι τραπεζικοί κολοσσοί όπως η JP Morgan, η Morgan Stanley και η Goldman Sachs, φέρονται να θέλουν να απλώσουν τη δραστηριότητά τους σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι και το Δουβλίνο.
Δεκάδες οικονομικοί και τραπεζικοί κολοσσοί σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν το Λονδίνο για άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σε μια προσπάθεια να προλάβουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Μέχρι και 800 δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να χάσει το Λονδίνο όταν πραγματοποιηθεί το Brexit, καθώς 37 οικονομικοί οργανισμοί σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν τη Βρετανία και να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στη Γερμανία, σύμφωνα με την οργάνωση Frankfurt Main Finance.
«Συνολικά αναμένουμε την μεταφορά 750 με 800 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κεφάλαιο από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα μεταφερθεί στο πρώτο τέταρτο του 2019» δήλωσε ο Hubertus Vath, διευθυντής της Frankfurt Main Finance.
Οι εταιρείες βιάζονται να παρακάμψουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που θα δημιουργήσει η βρετανική αποχώρηση μετά την αποκάλυψη του σχεδίου της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, για το Brexit.
«Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν την επιλογή είτε να μετεγκατασταθούν συνολικά, είτε να μεταφέρουν ορισμένα από τα αναγκαία τους κεφάλαια», εξηγεί ο Vath.
H συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας πάντως, προβλέπει μια μεταβατική περίοδο μέχρι τον Δεκέμβριο 2020 ώστε να παραταθεί η πρόσβαση στις τράπεζες μεταξύ των δύο πλευρών.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ