21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ«Ενα Μουσείο-Μια Ιστορία 100 Χρόνων-Σύγχρονα Σχόλια», εικαστική έκθεση στο τζαμί Τζισδαράκη

«Ενα Μουσείο-Μια Ιστορία 100 Χρόνων-Σύγχρονα Σχόλια», εικαστική έκθεση στο τζαμί Τζισδαράκη

 

«Ενα Μουσείο – Μια Ιστορία 100 Χρόνων – Σύγχρονα Σχόλια» είναι ο τίτλος της εικαστικής έκθεσης που πραγματοποιεί το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατό χρόνων από την ίδρυσή του. Η έκθεση δυναμικής διάδρασης σύγχρονων εικαστικών με τις συλλογές του Μουσείου, που θα πραγματοποιηθεί σ’ ένα εμβληματικό μνημείο, στο τζαμί Τζισδαράκη στο Μοναστηράκι, την πρώτη του στέγη πριν από εκατό χρόνια, εγκαινιάζεται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00, και θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019.
Οι καλλιτέχνες προσκαλούνται να «σχολιάσουν» με τα έργα τους τον χώρο, το χρόνο, την ιστορία, τη συλλεκτική και εκθεσιακή πολιτική του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού και το πολιτισμικό φορτίο των αντικειμένων των συλλογών του. Ο Γιάννης Αδαμάκης, η Βάσια Α. Βανέζη, η Λυδία Βενιέρη, η Σοφία Βλαζάκη, η Μαρία Γρηγορίου, ο Στέλιος Καραμανώλης, η Ζωή Κεραμέα, η Αφροδίτη Λίτη, ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, η Τούλα Πλουμή, ο Μάκης Φάρος και ο Τάκης Ζερδεβάς, καθώς και η Γιούλα Χατζηγεωργίου, εκκινώντας από ένα αντικείμενο-έκθεμα, προτείνουν τη δική τους ανάγνωση, το δικό τους εικαστικό σχόλιο, εστιάζοντας στην πολυκύμαντη -και αλληλένδετη με τη νεότερη ελληνική ιστορία και την κυρίαρχη εθνική, πολιτική ιδεολογία- συλλεκτική πολιτική του Μουσείου.
Στην έκθεση «παρεμβάλλονται» επίσης τα προερχόμενα από τις δεκαετίες του 1960 και 1970, προορισμένα για τον Εθνικό Οργανισμό Ελληνικής Χειροτεχνίας, σχέδια του Δημοσθένη Κοκκινίδη, καθώς και τα φιλοτεχνημένα από κοινού με τη σύντροφό του Πέπη Σβορώνου ζωγραφιστά φορέματα, «σχόλια» με τη σειρά τους στη διαχρονικότητα αυτού του διαλόγου μεταξύ παράδοσης και νεοτερικότητας, παράδοσης και σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ