16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑPEARL: Με δικούς της μηχανοδηγούς και μηχανές θα τρέχει στο δίκτυο ΟΣΕ

PEARL: Με δικούς της μηχανοδηγούς και μηχανές θα τρέχει στο δίκτυο ΟΣΕ

Ανοίγει ο δρόμος για την τρίτη ιδιωτική εταιρία να πραγματοποιεί εμπορικά δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Με δική της μηχανή και μηχανοδηγούς θα «τρέχει» στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ η εταιρεία PEARL Α.Ε. (Piraeus Europe Asia Rail Logistics). Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ιδιωτική εταιρεία που θα πραγματοποιεί εμπορικά δρομολόγια στο δίκτυο.
Η υπογραφή της συμβάσης έγινε την περασμένη Δευτέρα μεταξύ του Διευθύνοντος Σύμβουλου κ. Παναγιώτη Θεοχάρη και του Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου της PEARL Α.Ε. κ. Αντώνη Παναγόπουλο σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.
Οι έξι μηχανοδηγοί της PEARL εκπαιδεύονται στη Σιδηροδρομική Ακαδημία για ένα περίπου χρόνο και το 2019 θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν οι ίδιοι.
Ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία που οδήγησε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».Αποκτά σταθερό χαρακτήρα το άνοιγμα των αγορών μας. Η έναρξη λειτουργίας της νέας σιδηροδρομικής επιχείρησης σηματοδοτεί το άνοιγμα της αγοράς στο τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών και την εφαρμογή στην πράξη πλέον, των κοινοτικών κανόνων στη διαχείριση της σιδηροδρομικής υποδομής και στις δραστηριότητες των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Ο ΟΣΕ με τον αναβαθμισμένο πλέον ρόλο του, ως διαχειριστή υποδομής, στηρίζει την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΣΕ θα σταθεί αρωγός και με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην στήριξη και την ευόδωση κάθε νέας επιχειρηματικής προσπάθειας».
Ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της PEARL ΑΕ κ. Αντώνης Παναγόπουλος δήλωσε: “Ο ΟΣΕ είναι ο δρόμος μας. O ρόλος της PEARL, που ήδη από τον Ιανουάριο 2017 συντονίζει ως διαμεταφορέας τη σιδηροδρομική διακίνηση φορτίων της COSCO Shipping από και προς την Κεντρική Ευρώπη με πύλη τον Λιμένα του Πειραιά (Piraeus Gate), αναβαθμίζεται σήμερα σημαντικά καθιστώντας την κύρια Σιδηροδρομική Εταιρία (Σ.Ε.) για την παροχή υπηρεσιών σιδηροδρομικής έλξης στον άξονα αυτό.Την ίδια στιγμή η Εταιρία έχει μισθώσει για τις ανάγκες διαμεταφοράς 408 φορταμαξών (Φ/Α) χωρητικότητας πλέον των 1300 TEUs ενώ βρίσκεται σε ώριμες διαπραγματεύσεις συμβολαίων μίσθωσης & συντήρησης έλκοντος τροχαίου υλικού (Δ/Η, Η/Α) με το Ελληνικό Δημόσιο». Επισημαίνεται πως η PEARL Α.Ε. είναι θυγατρική της
PEARL Ltd με έδρα το Λονδίνο. Εχει ολοκληρώσει με επιτυχία το σύνολο των προ απαιτούμενών από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, όπως αυτά συντονίζονται υπό την εθνική Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), καθιστώντας μας επίσημα αδειοδοτημένη Σ.Ε. με Ευρωπαϊκό Αριθμό Αδείας EL0120160001 ήδη από τις 23.05.2016.
Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Κακουλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Θεοχάρης και Διευθύνων Σύμβουλος της PEARL κ. Αντώνιος Παναγόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ