19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΑρση στα αδιέξοδα του Παγκ. Οργ. Εμπορίου φέρνει νέα πρόταση της ΕΕ

Αρση στα αδιέξοδα του Παγκ. Οργ. Εμπορίου φέρνει νέα πρόταση της ΕΕ

 

Η επίτροπος αρμόδια για θέματα εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ εξέφρασε την ελπίδα η πρόταση να συμβάλει στην άρση του αδιεξόδους στο ζήτημα επίλυσης διαφορών στον ΠΟΕ.
Η Ευρωπαϊκή Eνωση ανακοίνωσε ότι έχει νέα πρόταση για την αναμόρφωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, από κοινού με την Αυστραλία, τον Καναδά, την Κίνα, την Ινδία, το Μεξικό και άλλες χώρες.
«Τώρα, μαζί με ευρύ συνασπισμό μελών του ΠΟΕ, παρουσιάζουμε την πιο συμπαγή μας πρόταση για την αναμόρφωση του Οργανισμού. Ελπίζω ότι αυτό θα συνεισφέρει στην άρση του αδιεξόδου» ανέφερε η Μάλμστρομ.
Νωρίτερα η Μάλμστρομ ζήτησε περισσότερη εμπλοκή από τις ομάδες G20 και G7 στην αναμόρφωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Προειδοποίησε ότι τα μονομερή μέτρα κατά παράβαση των κανόνων του ΠΟΕ ήταν «ολίσθημα όπου ένα στραβοπάτημα μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση όλου του συστήματος κανόνων».
Η βρετανίδα πρωθυπουργός έχει επίσης προτείνει ότι ο Οργανισμός πρέπει να συμβαδίζει με την εποχή και να αναπτύξει νέους κανόνες συνεκτιμώντας τα συμφέροντα στο διαδικτυακό εμπόριο.


Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ