Προωθείται η συνεργασία της Παγκόσμιας Τράπεζας για την υλοποίηση έργων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 22 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η προώθηση της συνεργασίας και η συμβολή του International Finance Corporation (IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην υλοποίηση έργων στους τομείς Μεταφορών και Υποδομών, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε, την περασμένη Τετάρτη, ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης με εκπροσώπους του IFC και συγκεκριμένα με την Andrea Engel, country manager of IFC και τους John Mantzavinatos, principal investment officer και John Graham, principal industry specialist.
Ο IFC έχει διαδραματίσει τα τελευταία χρόνια σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη και προσέλκυση διεθνών επενδυτών, αναφορικά με τη συμμετοχή τους στην ελληνική οικονομία, είτε σε έργα υποδομών, είτε στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στις οποίες από το 2015 ο IFC είναι μέτοχος, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία.
Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, ενώ οι εκπρόσωποι του IFC υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανάπτυξης των έργων Υποδομής που υλοποιείται αποφασιστικά και του νέου θεσμικού πλαισίου που εφαρμόζεται.
Επισήμαναν, επιπλέον, τη διάθεση του Οργανισμού να συνεισφέρει όπου μπορεί στην εθνική προσπάθεια.
Ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του IFC για το στρατηγικό σχέδιο υποδομών και μεταφορών, καθώς και για την ιεράρχηση υλοποίησής τους. Αντηλλάγησαν απόψεις για την προώθηση της συνεργασίας και συμβολής του IFC στην άμεση και επιτυχή υλοποίηση του σχεδιασμού της ελληνικής Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου στον μεταφορικό τομέα και στον τομέα των υποδομών, που θα οδηγήσει σε δημιουργία σημαντικών θέσεων εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *