18.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ3η Διεθνής Art Fair από 22 εως 25 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

3η Διεθνής Art Fair από 22 εως 25 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

 

Με 28 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 450 καλλιτέχνες μέσω 1.500 έργων, πέντε μουσειακές εκθέσεις και πάνω από 20 παράλληλα πρότζεκτς, και με τιμώμενο καλλιτέχνη τον διεθνούς φήμης γλύπτης Takis, κάνει πρεμιέρα σήμερα (σ.σ. Πέμπτη), στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η 3η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair.
Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο (σ.σ. Πέμπτη) στις 8 το βράδυ η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Νοεμβρίου και αποτελεί συνδιοργάνωση των ΔΕΘ-Helexpo και του καλλιτεχνικού διευθυντή της Art Thessaloniki Fair, Παντελή Τσάτση.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 3ης Art Thessaloniki θα πραγματοποιηθούν οι μουσειακές εκθέσεις με έργα του Αλέκου Φασιανού και του Παύλου από τη συλλογή του Γιάννη Αγγελόπουλου και με έργα του Αμερικάνου καλλιτέχνη Sol LeWitt από τη συλλογή της Εφης Πιπλικάτση-Ανδρεάδου. Επίσης, στις 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης για την υποστήριξη του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας, με συμβολική τιμή εκκίνησης τα 100 ευρώ. Παράλληλα, στο πλαίσιο της 3ης Art Thessaloniki «τρέχει» και το project Art Walk, με τη χορηγία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, για το οποίο έχουν τοποθετηθεί 20 πίνακες ζωγραφικής σε περίοπτες θέσεις προθηκών καταστημάτων στο κέντρο της πόλης.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 3ης Art Thessaloniki
Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της 3ης Art Thessaloniki, συμπεριλαμβάνεται ένα αφιέρωμα στον Λευκάδιο Χερν (Γιάκομο Κοϊζούμι). Στις 23/11, στις 18.00, ο καθηγητής φιλοσοφίας του New York College, Γιάννης Φίκας, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Συμβολικά στοιχεία στα έργα του Λευκάδιου Χέρν». Μία ώρα νωρίτερα, στις 23/11, η εικαστικός Vena Naskrecka θα παρουσιάσει μια περφόρμανς, με θέμα τη γυναικεία κόμη και τη σημασία της στην Ιαπωνική κουλτούρα, εμπνευσμένη από τις ιστορίες του Λευκάδιου Χέρν (Γιάκουμο Κοϊζούμι), ενώ σε συνέχεια αυτής της παράστασης, στον ίδιο χώρο, η εικαστικός Μαρία Κομπατσάρη θα αφηγηθεί σύντομες ιστορίες του Λευκάδιου Χέρν. Η αφήγηση των σύντομων ιστοριών θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 12:00.
Στο μεταξύ, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 16:30, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για τους επισκέπτες στους χώρους των γκαλερί και των μουσειακών εκθέσεων από τον ιστορικό τέχνης και καθηγητή του ΕΚΠΑ, Μάνο Στεφανίδη, ενώ στις 18.00 θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα τη ζωή και το έργο του διάσημου ζωγράφου, Vincent Van Gogh, στον ειδικό χώρο των παρουσιάσεων.
Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 17:00, θα εμφανισθεί το νεανικό μουσικό σχήμα “Percussionistas”, που χρησιμοποιεί όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά και στις 19:00 θα εμφανισθεί ο διεθνούς φήμης τενόρος Φίλιππος Μοδινός, που θα τραγουδήσει δημοφιλείς άριες από γνωστά έργα της όπερας.
Μεταξύ άλλων, το Σάββατο 24/11, στις 21:00, το Διεθνές Εργαστήριο Ερευνας Παραστατικών Τεχνών, “Alma Kalma”, θα παρουσιάσει το project PIETA, με αφορμή το ποίημα της Sylvia Plath με τίτλο «Χειμωνιάτικα δέντρα», ενώ η νύχτα του Σαββάτου θα κλείσει με ένα μουσικό-χορευτικό πάρτυ, που θα επιμεληθεί ο διεθνούς φήμης Dj Dest.
Οπως υπογραμμίζεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση των ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, καθημερινά, στη διάρκεια της διοργάνωσης, θα προβάλλεται, στην αίθουσα παρουσιάσεων, η ταινία διάρκειας 40′ με θέμα «Θεόδωρος Στάμος – The Irascible of Color», μια ιδέα του Τάκη Ευσταθίου, που υλοποίησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Κατωμερής. Επίσης το βίντεο του Μπάμπη Βενετόπουλου με θέμα «In the age of the 3D reproduction». Τονίζεται δε ότι στο περίπτερο 10 θα υλοποιηθεί μια κατασκευή με το όνομα «Εγκατάσταση Αυγό», αποτελούμενη από 42 έργα επωνύμων καλλιτεχνών.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ