21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠρόταση παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022

Πρόταση παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ειδικός διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, πρότεινε την παράταση της παραμονής της Βρετανίας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.Δύσκολα φαίνεται ότι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, πριν την προθεσμία της 29ης Μαρτίου 2019.
Όπως αναφέρει η Sun, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Βρετανία θα πρέπει να δεχτεί την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και να συμφωνήσει να συνεισφέρει 10 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.
Στη συνάντησή τους με τον Μπαρνιέ, οι περισσότεροι ευρωπαίοι πρέσβεις φέρονται να συμφώνησαν να θέσουν τον Δεκέμβριο του 2022 ως την τελική ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
«Δε θέλουμε η μετάβαση να συνεχίζεται για πάντα. Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε μια λύση μέχρι τότε, πρέπει να αποδεχτούμε να επιστρέψουμε στην αρχική φάση», δήλωσε στη Sun ευρωπαίος διπλωμάτης.
Οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν για την τελική ημερομηνία της εξόδου της Βρετανίας μέχρι την επίσημη συνάντηση που πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Κυριακή.
Οι αντιπρόσωποι συμφώνησαν επίσης να επεκτείνουν την πολιτική διακήρυξη για το εμπόριο, από τις επτά σελίδες στις είκοσι, προσθέτοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τα θέματα της αλιείας.
Πάντως, από την πλευρά του το Λονδίνο διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι ήταν έτοιμο να δεχτεί την προτεινόμενη ημερομηνία, τονίζοντας ότι «δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη».
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, έχει δηλώσει ότι μια ενδεχόμενη παράταση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, θα διαρκέσει μόνο λίγους μήνες.
Πηγή Sputnik news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ