Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για την αποκατάσταση από την πυρκαγιά στο Μάτι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 15 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

 

Πρωτόκολλο σύμπραξης και συνεργασίας μεταξύ του Δημοσίου (Υπουργείο Επικρατείας, Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και Περιφέρεια Αττικής) και του CSR HELLAS [Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη], υπογράφηκε σήμερα με στόχο την από κοινού συμβολή στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Μάτι και στην παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής στους πληγέντες και στην ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση και επανένταξη της περιοχής αυτής στην οικονομική και κοινωνική ζωή.
Όπως ανακοινώθηκε, οι επιχειρήσεις – μέλη του CSR HELLAS θα παρέχουν σε βάθος χρόνου τεχνογνωσία, ανθρώπινο δυναμικό, οικονομικούς και άλλους πόρους σε είδος και έργο, ενώ παράλληλα το CSR HELLAS θα παρακολουθεί την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων, προκειμένου να εκτελεσθούν άρτια και έγκαιρα οι προβλεπόμενες από το πρωτόκολλο παρεμβάσεις. Ήδη, οι σχετικές δράσεις ξεκίνησαν με την αναφύτευση 1.300 δενδρυλλίων κατά μήκος των 4,1 χιλιομέτρων της Λεωφόρου Μαραθώνος που επλήγη από την πυρκαγιά, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες αποξήλωσης και αντικατάστασης των κατεστραμμένων στάσεων ΚΤΕΛ κατά μήκος του ίδιου τμήματος.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώνονται σταδιακά οι δράσεις και πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν για την ανακούφιση της συγκεκριμένης περιοχής και των κατοίκων της.
Από πλευράς Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Βούρδας, δήλωσε πως «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως το CSR HELLAS έχει ενεργοποιηθεί έμπρακτα, με όλα τα μέλη του που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των ελληνικών επιχειρήσεων, από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να συμβάλλει στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών της πυρκαγιάς του Ιουλίου και να συνεισφέρει στην ενίσχυση των πληγέντων. Σήμερα, υπογράψαμε και τυπικά το πρωτόκολλο σύμπραξης. Μία συνεργασία που ήδη έχει δείγματα γραφής υλοποιώντας την αναφύτευση της Λεωφόρου Μαραθώνος και την αντικατάσταση των καμένων στάσεων. Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί γιατί ο στόχος είναι κοινός. Οι πληγείσες περιοχές να επανέλθουν στην κανονικότητα και η περιοχή να είναι ακόμη πιο ανθρώπινη και ασφαλής. Σύντομα θα επεκταθεί η συνεργασία και σε άλλους τομείς και εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών θέλω να ευχαριστήσω το CSR Hellas και τα μέλη του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *