23.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ«Η Φυσική Μαγεύει»: Μαθητικό Forum στην Αθήνα για 10η συνεχή χρονιά από...

«Η Φυσική Μαγεύει»: Μαθητικό Forum στην Αθήνα για 10η συνεχή χρονιά από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

 

Mαθητικό forum με τίτλο «Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική – Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης!» διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών το τριήμερο 14-15 και 16 Δεκεμβρίου 2018 στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Πειραιά στο Αιγάλεω (αρχή Π. Ράλλη, μετά τη λεωφόρο Κηφισού), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.. Στόχος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών αποτελεί η διεύρυνση του πεδίου γνώσεων των αριστούχων μαθητών Α’ , Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2018-2019 με το ενδιαφέρον τους για τις εξελίξεις στον χώρο των φυσικών επιστημών να είναι όλο και μεγαλύτερο χρόνο με τον χρόνο. Οι 800 συμμετέχοντες μαθητές σε αυτή την πρωτότυπη και δημιουργική συνάντηση, έρχονται σε επαφή με τα αποτελέσματα της έρευνας στα επιστημονικά πεδία της Κοσμολογίας και Αστροφυσικής, της Επιστήμης των Υλικών και των Περιβαλλοντικών Επιστημών. Eτσι, έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής μέσα από πειράματα, εργαστηριακά δρώμενα και ιχνηλασίες και να εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο και στις έννοιες που την συγκροτούν, με στόχο να καλλιεργήσουν την κριτική και συνδυαστική σκέψη που θα αποτελέσει το εφόδιο για την μελλοντική τους πορεία. Θα έχουν επίσης τη ευκαιρία να αποσαφηνίσουν τις έννοιες, να αποκτήσουν κριτική και συνδυαστική σκέψη και να γνωρίσουν όλες τις εξελίξεις της Σύγχρονης Φυσικής.


Οι Θεματικές ενότητες
Μηχανική και εφαρμογές, κοσμολογία, αστροφυσική, Επιστήμη των υλικών, Επιστήμες του περιβάλλοντος, πειραματικές δραστηριότητες, κβαντική φυσική, σχετικότητα, ηλεκτρομαγνητισμός.
Με τη συμμετοχή τους στο forum, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους από τα μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ακαδημία Αθηνών, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, NASA, CERN, CNRS, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΑΕΙ Αθήνας ΤΤ, ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ