20.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΠοιες μεγάλες υποθέσεις έχει χειριστεί ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Ποιες μεγάλες υποθέσεις έχει χειριστεί ο Ισίδωρος Ντογιάκος

 

Χρυσή Αυγή, Ανδρέας Βγενόπουλος, δομημένα ομόλογα και Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, είναι μερικές από τις υποθέσεις που έχει χειριστεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.
«Πρόσωπο της ημέρας» είναι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, έξω από το σπίτι του οποίου εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός.
Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει χειριστεί μία σειρά σοβαρών δικαστικών υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του στο εισαγγελικό σώμα.
Μεταξύ άλλων, έχει αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζητώντας την παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων, ανάμεσα στους οποίους και των 18 βουλευτών του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης, στελέχη του ακροδεξιού κόμματος χαρακτήριζαν τον κ. Ντογιάκο ως «υποχείριο του Σαμαρά».
Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός έχει χειριστεί και το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, αλλά και την υπόθεση του «Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας», με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο κ. Ντογιάκος επανεκλέγει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, παρά την πειθαρχική καταδίκη που του είχε επιβληθεί για «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητα του εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας», με αφορμή την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Eνα μήνα αργότερα, βέβαια, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη θέση αυτή, όταν επιδόθηκε η σχετική απόφαση. Η πειθαρχική διαδικασία είχε ασκηθεί από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, λόγω καταγγελιών για μεθοδεύσεις υπέρ του αποθανόντος επιχειρηματία.
Ι. Ντογιάκος: Δεν χειρίζομαι κάποια υπόθεση που να έγινε αιτία να στοχοποιηθώ
Το ιστορικό
“Από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός και δεν κινδύνεψαν άνθρωποι” λέει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος που ειδοποιήθηκε τα ξημερώματα από την Αστυνομία για τη βόμβα που εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του.
Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει πως δεν χειρίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή καμία υπόθεση που να “πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε αιτία για να στοχοποιηθώ” ενώ επισημαίνει πως δεν έχει δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικής ομάδας.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που στο παρελθόν έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, υπηρετεί για περισσότερα από 30 χρόνια στο Σώμα και είχε εκλεγεί για δύο θητείες από τους συναδέλφους του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.
Ο Μ. Καλογήρου εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τον Ισ. Ντογιάκο
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου εξέφρασε την συμπαράστασή του σχετικά με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης. Ο κ. Καλογήρου ενημέρωσε τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την εξέλιξη της πορείας των ερευνών.
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια η βόμβα που εξουδετερώθηκε στον Βύρωνα
Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα και εντοπίστηκε τα ξημερώματα έπειτα από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα zougla.gr και την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Οπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.
Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια.
Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.
Οσον αφορά την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ούτε ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε κάτι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Υπενθυμίζεται ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20′ στην οδό Αδραμυτίου 18, στον Βύρωνα. «Δεν είναι φάρσα» είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε.
Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς.
Μετά την παρέλευση του χρόνου που είχε δώσει ο άγνωστος οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον εξουδετέρωσαν, αλλά η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των συνεργείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Πηγή Sputnik news και ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ