24 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΑν γύριζε ο χρόνος πίσω: Υπερ της παραμονής στη ΕΕ η πλειοψηφία...

Αν γύριζε ο χρόνος πίσω: Υπερ της παραμονής στη ΕΕ η πλειοψηφία των πολιτών

 

Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα τάσσονταν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση εάν διεξαγόταν νέο δημοψήφισμα, καθώς οι ψηφοφόροι στις περιοχές όπου επικράτησε με διαφορά η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης έχουν αλλάξει γνώμη, κατέδειξε δημοσκόπηση της Survation που διενεργήθηκε για το Channel 4 και μεταδόθηκε τη Δευτέρα.
Το 54% του εκλογικού σώματος θα τασσόταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ έναντι 46% που θα εκφραζόταν υπέρ της αποχώρησης.
Η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ κέρδισε τον Ιούνιο του 2016 εξασφαλίζοντας το 51,9% έναντι 48,1%.
Η συντηρητική πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει αποκλείσει επανειλημμένα κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για το ζήτημα.
Οι υποστηρικτές του Brexit υπενθυμίζουν ότι ο προκάτοχος της Μέι, ο Ντέιβιντ Κάμερον, είχε ξεκαθαρίσει πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ήταν τελεσίδικο και ότι δεν θα οργανώνονταν άλλα δημοψηφίσματα. Επιμένουν πως η Μέι πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία της αποχώρησης.
Ομως εκείνοι που επιχειρηματολογούν ότι ο λαός είναι αυτός που πρέπει να εγκρίνει ή να απορρίψει την όποια οριστική συμφωνία για το διαζύγιο αντιτείνουν ότι δεν κρινόταν το όραμα της Μέι για το Μπρέξιτ στο δημοψήφισμα του 2016, επομένως οι πολίτες πρέπει να έχουν λόγο όταν γίνουν γνωστοί οι όροι της αποχώρησης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ