Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο-Μ. Μαΐλλης: Οι «αγορές», μπορεί να αποδειχθούν δυσκολότερες και από τους θεσμούς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 6 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

 

«Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει για μεγάλο διάστημα να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των «αγορών», όπου θα αξιολογείται καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα. Οι «αγορές», μπορεί να αποδειχθούν στην πορεία δυσκολότερες και από τους θεσμούς. Αυτή η πραγματικότητα δεν επιδέχεται κανέναν εφησυχασμό». Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης, μιλώντας στο δείπνο της πρώτης ημέρας των εργασιών του 8ου Capital + Vision, που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.
Οπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Μαΐλλης «ο πολιτικός κόσμος, οι μελλοντικές ελληνικές κυβερνήσεις, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να ακολουθήσουν κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές μέτρα, σε βάθος χρόνου, και το κυριότερο, να μην ξαναεπιστρέψουν στις γνωστές καταστροφικές πρακτικές που έφεραν τη χώρα σε αυτή τη δεινή θέση, ιδιαίτερα σε μία προεκλογική περίοδο όπως αυτή που διανύουμε σήμερα».
Ο κ. Μαΐλλης σχολίασε ως θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση των «Προγραμμάτων Προσαρμογής», καθώς και τη λήξη των μνημονίων που χαρακτήρισαν, όπως είπε, μία μακρά και επώδυνη περίοδο 9 ετών, στη νεότερη ελληνική ιστορία. Αναφέρθηκε, δε, στην εκτέλεση των πολλών και σημαντικών αποκρατικοποιήσεων που υλοποιήθηκαν, όπως επεσήμανε, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες και συγκυρίες, στο διάστημα κατά το οποίο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «είναι αμφίβολο εάν και κατά πόσον η Ελλάδα έλυσε οριστικά τα βαθιά ριζωμένα διαρθρωτικά προβλήματα της και εξουδετέρωσε όλες εκείνες τις παθογόνες αιτίες που δημιούργησαν και συντήρησαν αυτή την πολυετή κρίση».
Τέλος, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι η επιχειρηματική κοινότητα είναι σύμφωνη με την πρόσφατη εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης για την επανίδρυση υπουργείου Βιομηχανίας και πρόσθεσε πως «η αποκατάσταση του παραγωγικού ιστού της χώρας σε συνδυασμό με τις αποκρατικοποιήσεις, θα διασφαλίσουν τους αναγκαίους ρυθμούς ανάπτυξης, όπως και ένα ΑΕΠ που θα λύσει οριστικά όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και θα αναστρέψει την πορεία του brain drain, που κατ’ εκτίμηση αριθμεί περίπου 450.000 νέους, οι οποίοι αποτελούν το πιο δυναμικό και παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».
Χορηγός Επικοινωνίας: Εφημερίς Δημοπρασιών
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *