21.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΜε τον «Οιδίποδα» του Μπομπ Γουίλσον ξεκινά το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2019

Με τον «Οιδίποδα» του Μπομπ Γουίλσον ξεκινά το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2019

 

Με τον «Οιδίποδα» του Μπομπ Γουίλσον ξεκινά στις 21 και 22 Ιουνίου το Φεστιβάλ της Επιδαύρου 2019, ξεφεύγοντας από την περσινή αριστοφανική του κατεύθυνση.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα απογειωτικό, το οποίο ανακοίνωσε επίσημα και πλήρως στις 22/10 ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Για οκτώ διήμερα το προσεχές καλοκαίρι οι θεατές θα έχουν επιλογές να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά στην Επίδαυρο: από την Κομεντί Φρανσαίζ με τον θίασο της στην παράσταση Ηλέκτρα/Ορέστης του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Βέλγου Ιβο βαν Χόβε, έως τη βραβευμένη Αμερικανίδα, ελληνικής καταγωγής, Κάθριν Χάντερ (Κατερίνα Χατζηπατέρα) στο ρόλο του Προμηθέα στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και σκηνικά Κώστα Βαρώτσου. Επίσης την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου με έργα Ξενάκη, Χρήστου Κουμεντάκη έως τις «Δαναΐδες» του Κάλβου σε σκηνοθεσία Νατάσσας Τριανταφύλλη -υποστηρίζοντας το δραματουργικό άνοιγμα της Μικρής Επιδαύρου.
«Είναι ξεκάθαρο ότι αντιμετωπίζουμε την Επίδαυρο ως ορόσημο στη σύγχρονη προσέγγιση αρχαίου δράματος» είπε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ενδυναμώνοντας την υποστήριξη του είδους με μετακλήσεις Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών που δουλεύουν «με συνέπεια, κρατώντας πάνω απ’ όλα ζωντανή τη σχέση μας με τα κείμενα αυτά».
Διόλου τυχαία επιλέχτηκαν και νέες μεταφράσεις έργων, όπως αυτή του Γιώργου Κοροπούλη για τις «Ικέτιδες» του Ευριπίδη στην ομώνυμη παράσταση -συνεργασία Εθνικού Θεάτρου-ΘΟΚ, αλλά και η μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα για την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» από το ΚΘΒΕ, ή του ιστορικού Δημήτρη Αρβανιτάκη για τις «Δαναΐδες» του Ανδρέα Κάλβου.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής έκανε τον απολογισμό της Επιδαύρου 2018: «Ήταν ένα πλούσιο φεστιβαλικό καλοκαίρι με δυνατές στιγμές και στην Επίδαυρο το παρακολούθησαν 93.409 θεατές» είπε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών 2019 θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ