24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕκδήλωση ΣΑΤΕ: Εμπειρία από την εφαρμογή του Ν.4412/2016

Εκδήλωση ΣΑΤΕ: Εμπειρία από την εφαρμογή του Ν.4412/2016

 

Μια εξαιρετικά επίκαιρη ενημερωτική εκδήλωση οργανώνει ο ΣΑΤΕ, την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, με ώρα έναρξης στις 9:30, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7), την οποία υπαγορεύει η διετής εμπειρία από την εφαρμογή του Ν.4412/2016 στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων έργων και η ανάγκη αντιμετώπισης των σημαντικών «αρρυθμιών» που διαπιστώνονται στο σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων, οι οποίες και εκκινούν τόσο από την εφαρμογή του Ν.4412/2016 όσο και από διαχρονικές παθογένειες του συστήματος παραγωγής δημοσίων έργων.
Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη των απαιτούμενων πολιτικών και μεταρρυθμίσεων στον κατασκευαστικό κλάδο, τόσο σε θεσμικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο, μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που θα πρέπει έγκαιρα να δρομολογηθούν προκειμένου ο Κλάδος να μετασχηματιστεί επιτυχώς με έναν ορίζοντα 15ετίας τουλάχιστον, ώστε να καταφέρει να αντεπεξέλθει – και πάλι – στον ρόλο του κινητήριου μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Στο περιβάλλον της διαρκώς συρρικνούμενης δραστηριότητας, γεγονός που έχει συντελέσει στην κατά 40% μείωση των εργοληπτικών εταιρειών των τάξεων 3η – 7η του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕΠ) από 712 το 2004 σε 425 σήμερα, ο κατασκευαστικός κλάδος αλλά και η Πολιτεία καλούνται να αντιμετωπίσουν το οξύ πρόβλημα των Ασυνήθιστα Χαμηλών Προσφορών στις διαγωνιστικές διαδικασίες των δημοσίων έργων, της εισαγωγής αυθαίρετων και αναιτιολόγητων ειδικών όρων στις διακηρύξεις που περιορίζουν υπέρμετρα τον ανταγωνισμό καθώς και την γενικευμένη χρήση των εξαιρετικών προβλέψεων της νομοθεσίας περί δημοπράτησης έργων για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης, φαινόμενο που επίσης εξαφανίζει κάθε έννοια ελεύθερου ανταγωνισμού.


Στην εκδήλωση της Τετάρτης έχουν κληθεί να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους, η Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων της ΕΕ που αποτελεί τον κύριο φορέα διαμόρφωσης, εφαρμογής και παρακολούθησης της πολιτικής δημοσίων συμβάσεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι δύο άμεσα εμπλεκόμενες Ανεξάρτητες Αρχές, Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), το κατ’ εξοχήν αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ΥπΥΜΕ) όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΤΕΕ, ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ, ΣΕΓΜ) ώστε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και να διασφαλιστεί η ενεργή συμμετοχή του κλάδου στις εξελίξεις.
Μεταξύ των ομιλητών που έχουν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους, ο Νομικός της Δ/νσης Δημοσίων Συμβάσεων της ΕΕ κ. Βασίλειος Καναράς, ο Πρόεδρος Α.Ε.Π.Π. κ. Φώτιος Κατσίγιαννης, η Πρόεδρος του 1ου Κλιμακίου Α.Ε.Π.Π. κα Αγγελική Πουλοπούλου, η Πρόεδρος του 7ου Κλιμακίου Α.Ε.Π.Π. κα Χρυσάνθη Χαραλαμποπούλου, το μέλος της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. κ. Δημήτριος Λουρίκας, η Νομικός Ε.Ε.Π. Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. κα Παναγιώτα – Παρασκευή Αλεξίου, ο Μηχανικός Ε.Ε.Π. Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. κ. Αντώνιος Νίκας, ο Γεν. Δ/ντής Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών της Γ.Γ.Υ. κ. Αντώνης Κοτσώνης, ο Δ/ντής Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης της Γ.Γ.Υ. κ. Ιωάννης Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΜ κ. Κωνσταντίνος Καλέργης, ο Πρόεδρος του ΣΤΕΑΤ κ. Γεώργιος Συριανός, ο Δ/ντής Πιστοποίησης Συστημάτων TUV HELLAS (TUV NORD) κ. Ιωάννης Οικονομίδης, ο Πρόεδρος του ΣΑΤΕ κ. Γεώργιος Βλάχος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΑΤΕ κ. Παναγιώτης Μαυροδάκος, ο Ταμίας ΣΑΤΕ-ΣΤΕΑΤ κ. Εμμανουήλ Βράιλας, ο τ. πρόεδρος ΣΑΤΕ κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης και ο Νομικός Σύμβουλος του ΣΑΤΕ κ. Σταμάτιος Σταμόπουλος.
Εχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό βουλευτές εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων καθώς και οι Πρόεδροι των ΤΕΕ, ΕΝΠΕ και ΤΜΕΔΕ.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής, η οποία μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου (http://www.sate.gr). Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία, μπορεί κανείς να απευθύνεται στα Κεντρικά Γραφεία του ΣΑΤΕ (τηλ.: 210-3301814 / info@sate.gr / fax: 210-3824540).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ